Φωτιά σε Μαγούλα, Ηλεία και Ρόδο

Φωτιά σε Μαγούλα, Ηλεία και Ρόδο
Πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ) Eurokinissi

Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί, στην περιοχή Μαγούλα Αττικής. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της Πυροσβεστικής, είναι θέμα χρόνου η οριοθέτησή της.

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Την ίδια στιγμή, πυρκαγιά σε δασική περιοχή του νησιού της Ρόδου ξέσπασε, πριν από λίγη ώρα, από άγνωστη αιτία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην κεντρική Ρόδο, μεταξύ των χωριών Λάερμα και Απόλλωνα και για την αντιμετώπιση της έχουν σπεύσει στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές.

τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 9.15 το πρωί στο Δραγώγι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων της Ηλείας, κοντά στη Φιγαλεία. Σε κινητοποίηση αυτή την ώρα βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής του νομού, ενώ έφθασαν ενισχύσεις από Καλαμάτα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Πάτρα, Καλάβρυτα και Μεσολόγγι. Αυτή τη στιγμή ενεργούν 20 οχήματα με 60 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα με 19 άνδρες, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο πετζετέλ κι ένα καναντέρ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί 70 στρέμματα δασικής έκτασης.

Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης είναι ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Κώστας Κυριακόπουλος. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται και ο συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας – Πελοποννήσου και Ιονίου, υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα