Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Οριοθετήθηκε και συνεχίζεται η μάχη για την πλήρη κατάσβεση

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Οριοθετήθηκε και συνεχίζεται η μάχη για την πλήρη κατάσβεση
Φωτιά στα Γεράνεια Όρη Eurokinissi

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Γεράνεια από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που με σύμμαχο αυτή την φορά την πτώση των ανέμων επιχειρούν στις εκατοντάδες μικροεστίες που καίνε σε ολόκληρη την περίμετρο της τεράστιας έκτασης που εξαπλώθηκε η φωτιά, χωρίς να υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο και μέχρι το βράδυ ίσως να υπάρχει ακόμα καλύτερη εικόνα.

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας και εξαπλώθηκε μέχρι τα όρια της Αττικής, στα Γεράνεια, πάνω από τα Μέγαρα και στο Αλεποχώρι.

Πλέον, οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που παραμένουν και επιχειρούν στην περιοχή, έχουν οριοθετήσει την φωτιά και με σύμμαχο αυτή την φορά την πτώση των ανέμων επιχειρούν στις εκατοντάδες μικροεστίες που καίνε σε ολόκληρη την περίμετρο της τεράστιας έκτασης που εξαπλώθηκε η φωτιά, χωρίς να υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο. Μέχρι το βράδυ ίσως να υπάρχει ακόμα καλύτερη εικόνα.

Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ”, 8 αεροσκάφη Canadair, 8 αεροσκάφη PZL, δύο ελικόπτερα και ακόμη δύο ελικόπτερα του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων διεξάγεται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Το μεσημέρι ξέσπασε και μία νέα φωτιά, αυτή την φορά ανάμεσα σε ελαιώνες και την δασική έκταση στην περιοχή Βροχίτσα Πύργου Ηλείας, χωρίς να κινδυνεύει άμεσα ο οικισμός. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 24 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα