Φωτιά στη Δαδιά: Βελτιωμένη η εικόνα στο μεγαλύτερο τμήμα του μετώπου

Φωτιά στη Δαδιά: Βελτιωμένη η εικόνα στο μεγαλύτερο τμήμα του μετώπου
Φωτιά στη Δαδιά Eurokinissi

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο του δάσους της Δαδιάς Έβρου. Πού επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα της φωτιάς στο δάσος της Δαδιάς που καίει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το βόρειο τμήμα της φωτιάς, προς το χωριό και τις εγκαταστάσεις της Μονάδας, εξελίσσεται καλά, καθώς εκτιμάται ότι λειτούργησε αποτελεσματικά η αντιπυρική ζώνη και η διαπλάτυνσή της.

Το βορειοανατολικό τμήμα της φωτιάς, προς τη Μονή και το δασικό φυτώριο, επίσης έχει καλύτερη εικόνα, καθώς λειτούργησε καλά η ζώνη που ανοίχτηκε από τις δυνάμεις (υλοτόμους και πυροσβέστες) περιμετρικά της Μονής.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στο ανατολικό τμήμα, προς Λυκοφη.

Το βάρος δίνεται στο νοτιοδυτικό και δυτικό τμήμα, ώστε να εξασφαλιστεί η αποικία του μαυρογύπα.

Σημειώνεται από από την Κυριακή δουλεύουν οι υλοτόμοι του Δασαρχείου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν δύο αντιπυρικές ζώνες, ώστε να τοποθετηθούν και επίγειες δυνάμεις ως γραμμή άμυνας μαζί με τα εναέρια μέσα. Η εξέλιξη της φωτιάς σε αυτά τα δύο μέτωπα είναι αργή.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου, για τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Πόση Ελλάδα έχει καεί τα τελευταία 20 χρόνια;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα