Φωτιά στη Λακωνία: Εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Νεάπολης

Φωτιά στη Λακωνία: Εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Νεάπολης

Ένας 58χρονος τουρίστας έχασε τη ζωή του στη Λακωνία. Είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, με αναπνευστικά προβλήματα

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία για έναν 58χρονο τουρίστα νεκρό, ο οποίος είχε μεταφερθεί, νωρίτερα, στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης με αναπνευστικά προβλήματα από καπνούς, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Ο Ελβετός τουρίστας που έχασε τη ζωή του, φαίνεται πως βρισκόταν στην παραλία της Νεάπολης και δεν είχε καμία σχέση με την πυρκαγιά. Πληροφορίες λένε πως έτσι κι αλλιώς θα γίνει νεκροψία για τα αίτια θανάτου.

Στο γηροκομείο Νεάπολης έχουν μεταφερθεί το προσωπικό και οι ασθενείς του Κέντρου Υγείας της πόλης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Παράλληλα, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τα Κέντρα Υγείας Μολάων και Σπάρτης, καθώς και το νοσοκομείο της πόλης, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

Ενώ, το κυρίως μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται έξω από τη Νεάπολη. Δύο αγροικίες σε Φαρακλό και άλλες δύο σε Λαχί έχουν καεί.

Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι διεκόπη η ηλεκτροδότηση στα περίχωρα της Νεάπολης, αλλά και στα Κύθηρα διότι έχουν καεί οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ έξω από τη Νεάπολη. Επίσης, με δυσκολία λειτουργεί το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Μετά από επικοινωνία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χαρζηπέρου με τον διοικητή της ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η εναλλακτική τροφοδότηση του νησιού μέσω της Ελαφονήσου και να καταβληθεί προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Πελοπόννησο, για να αποκατασταθούν οι πυλώνες κύριας τροφοδοσίας μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 18 Ιουλίου, ή τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα