Φωτιά στη Λέσβο: Έξω από τη Βρίσα οι φλόγες – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού

Φωτιά στη Λέσβο: Έξω από τη Βρίσα οι φλόγες  – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού
Αναζωπύρωση φωτιάς στη Βρίσα της Λέσβου Eurokinissi

Ξύπνησε πάλι ο πύρινος εφιάλτης το μεσημέρι της Τετάρτης (27/07) στη Λέσβο, καθώς παρατηρείται αναζωπύρωση της φωτιάς στη θέση Λαγκάδα. Νέα εντολή εκκένωσης της Βρίσας με μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής. Έξω από τον οικισμό οι φλόγες

Αντιμέτωποι με μία νέα μεγάλη φωτιά βρίσκονται οι κάτοικοι της Λέσβου, καθώς το πύρινο μέτωπο στα βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στο χωριό Βρίσα αναζωπυρώθηκε, σημάνοντας συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, η φωτιά είναι μεγάλη και πλησιάζει προς τα σπίτια και το στρατόπεδο που υπάρχει εκεί, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ένα Super Market.

Πρόσθεσε επίσης πως το στρατόπεδο δεν έχει εκκενωθεί αλλά σε κάθε περίπτωση η κινητοποίηση είναι μεγάλη διότι η φωτιά έχει έκταση χιλιομέτρων. Στην περιοχή, είπε περαιτέρω, πνέουν μελτέμια και υφίσταται δυσκολία προσέγγισης του πύρινου μετώπου από τις δυνάμεις που επιχειρούν.

“Διανοίγουμε ζώνες ασφαλείας”, ανέφερε, εκτιμώντας πως τα όποια προβλήματα στο επιχειρησιακό κομμάτι θα επιλυθούν σύντομα.

Αναζωπύρωση φωτιάς στη Βρίσα της Λέσβου Eurokinissi

Σύμφωνα με τον κο Μουτζούρη η φωτιά καίει δάσος με ελιές. “Ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε”, υπογράμμισε εκ νέου.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεταξύ της Βρίσας και του Πολιχνίτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, καίει περιοχές που δεν είχαν πληγεί τις προηγούμενες ημέρες.

Εκκενώνεται ξανά η Βρίσα – Μήνυμα 112 στους κατοίκους

Το μεσημέρι της Τετάρτης (27/07), λίγο μετά τις 16:00, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του χωριού Βρίσας ώστε να εκκενώσουν ξανά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν εναέρια μέσα και συγκεκριμένα ένα Μι8, ένα PZL, ενώ φθάνουν στο νησί 2 CL415 και έχουν απογειωθεί από Βόλο 3 Air Tractors.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βρίσα της Λέσβου Eurokinissi

Νέα φωτιά στη Βρίσα Λέσβου STO NISI

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πυθαγόρειο της Σάμου

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (27/5), σε χαμηλή βλάστηση στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Στο σημείο, σύμφωνα με την πυροσβεστική βρέθηκαν άμεσα 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα.

Δαδιά: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Για έβδομη μέρα συνεχίζουν τον καταστροφικό τους έργο οι φλόγες στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να επικεντρώνονται στο νοτιοδυτικό τμήμα.

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 75 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων. Όπως αναφέρει το gnomionline, υπολογίζεται πως έχουν καεί μέχρι τώρα πάνω από 20.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται από τα επίγεια για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Στόχος των δυνάμεων που επιχειρούν είναι να υπάρξει σήμερα οριοθέτηση της πυρκαγιάς, καθώς από αύριο Πέμπτη (28/7) αναμένονται άνεμοι αυξημένης έντασης.

Φωτιά στο Άστρος Κυνουρίας

Το απόγευμα της Τετάρτης ξέσπασε νέα φωτιά κοντά στο Άστρος Κυνουρίας σε χώρο με ανακυκλώσιμα υλικά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικίες ενώ στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα, 12 πυροσβέστες, μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και από αέρος επιχειρεί ένα αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα