Φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνεται με μήνυμα 112 η περιοχή Ασπροπουλιά

Φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνεται με μήνυμα 112 η περιοχή Ασπροπουλιά
Youtube / @Messinialive.gr

Σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή της Ασπροπουλιάς στη Μεσσηνία,. Με μήνυμα από το 112 οι δόθηκε εντολή στους κατοίκους να την εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς Καλαμάτα.

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης (31/08) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ασπροπουλιάς στη Μεσσηνία, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το Messinialive.gr, η πυρκαγιά καίει σε καλαμιώνα, αλλά και σε ελιές, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του χωριού, γι’ αυτό διατάχθηκε και η εκκένωση

Συγκεκριμένα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Ασπροπουλιά Μεσσηνίας προκειμένου να την εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Ασπροπουλιά απομακρυνθείτε προς Καλαμάτα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στην περιοχή έσπευσαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και εθελοντές, αλλά και οι υδροφόρες και τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι την Καλαμάτα, ενώ υπάρχει έντονη μυρωδιά καμένου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα