Φωτιά στη Motor Oil: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Τρεις ελαφρά τραυματίες

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά στη Motor Oil: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Τρεις ελαφρά τραυματίες
Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil SOOC

Μαίνονται οι φλόγες στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Τρεις ελαφρά τραυματίες και ολονύκτια μάχη με τη φωτιά.

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς και του προσωπικού πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων της Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τρίτης σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά εντός των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, ενώ υπήρχαν αναφορές και για εκρήξεις.

Μάλιστα, εστάλη 112 για εκκένωση της περιοχής.

Πλέον, η εικόνα της φωτιάς είναι ελαφρώς καλύτερη, ωστόσο φαίνεται πως οι πυροσβέστες θα δώσουν ολονύχτια μάχη για την πλήρη κατάσβεσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασής της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Πυροσβεστική, η επιχείρηση κατάσβεσης θα διαρκέσει πολλές ώρες.

Τρεις ελαφρά τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από την πυρκαγιά τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, με τρία εξ αυτών να είναι ειδικού τύπου για διυλιστήρια. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή για 3 ελικόπτερα.

Για λίγη ώρα, ο ΟΣΕ προχώρησε στη διακοπή κυκλοφορίας του προαστιακού στο τμήμα μεταξύ Κινέτας – Κορίνθου.

Νωρίτερα με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παρέμεινε στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παρέμεινε στον σταθμό της Κορίνθου. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Παράλληλα η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Ειδικότερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

TWITTER

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα