Φωτιά στη Νέα Ζωή: Καταγγελίες για απουσία των Πυροσβεστικών Δυνάμεων – Κάτοικοι πάλευαν μόνοι με τις φλόγες

Φωτιά στη Νέα Ζωή: Καταγγελίες για απουσία των Πυροσβεστικών Δυνάμεων – Κάτοικοι πάλευαν μόνοι με τις φλόγες
Κάτοικοι στη Νέα Ζωή παλεύουν με τη φωτιά ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ανεξέλεγκτο παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Ζωή. Πολίτες και τοπικοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις της Πυροσβεστικής. "Η κατάσταση είναι τραγική", αναφέρουν.

Ενώ το πύρινο μέτωπο στη Νέα Ζωή μαίνεται και οι φλόγες έχουν κάψει τα πρώτα σπίτια, οι καταγγελίες πολιτών και τοπικών αξιωματούχων για ελλιπή παρουσία των πυροσβεστικών δυνάμεων και απουσία εναέριων μέσων, πληθαίνουν.

O ρεπόρτερ του NEWS 24/7, Μάνος Φραγκιουδάκης, βρέθηκε στην περιοχή της Νέας Ζωής και κατέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων να σώσουν ό,τι μπορούν. Όπως μετέδωσε νωρίτερα,

Για μιάμιση ώρα δεν υπήρχαν εναέρια μέσα στη Νέα Ζωή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν με καθυστέρηση αφού οι φλόγες άγγιξαν τον επαρχιακό δρόμο. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν πυροσβέστες διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία του μετώπου”.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο του NEWS 24/7, κάτοικοι προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν (κουβάδες, βαρέλια, λάστιχα, κλαδιά κλπ) να σβήσουν τις εστίες φωτιάς, που δημιουργούνται και αναζωπυρώνονται εντός του οικιστικού ιστού, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δήμαρχος Μάνδρας: “Εκλιπαρώ για πυροσβεστικά”

Αντίστοιχη εικόνα μετέφερε και ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, δήλωσε,

“Ζούμε έναν εφιάλτη. Υπάρχουν ισχυροί άνεμοι όντως. Αλλά πείτε μου, πού υπάρχει ένα πυροσβεστικό; Πού είναι τα εναέρια μέσα;

Ζούμε 25 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Αθήνας και αυτό που ζούμε εδώ στον οικισμό…, κινδυνεύει να μπει η φωτιά και στο κέντρο της πόλης της Μάνδρας. Κινδυνεύει να καεί το δάσος. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πυροσβεστικά; Από το πρωί ωρύομαι. Εκλιπαρώ για πυροσβεστικά, για εναέρια μέσα τόνισε μεταξύ άλλων.

Αντίστοιχα και ο Πρόεδρος της Νέας Ζωής, Βασίλης Παπανικολάου, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ανέφερε,

Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Μόνο η ομάδα ΔΙΑΣ είναι. Κανείς δεν έχει έρθει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Και εμείς δεν είχαμε την απαίτηση να ρίξουν νερό μέσα στον οικισμό, γιατί έτσι ειπώθηκε από κάποιους αρμοδίους. Είχαμε την απαίτηση, παρακαλάγαμε να ρίξουν νερό περιμετρικά, ώστε να μην προχωρήσει φωτιά μέσα στον οικισμό. Έχουμε κάνει χιλιάδες εκκλήσεις”

Ο Αντιδήμαρχος Μάνδρας, Μιχάλης Σακελλάρης, κατήγγειλε επίσης νωρίτερα στο MEGA, την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων στο μέτωπο.

“Είμαι από το πρωί στο δρόμο. Το μέτωπο είναι τεράστιο. Πυροσβεστικά οχήματα, εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει από το πρωί. Ελάχιστα. Είδα ένα-δύο στην Οινόη και ένα μόλις τώρα” ανέφερε.

“Πιστεύαμε ότι φέτος τα πράγματα φέτος θα είναι πιο οργανωμένα. Την πατήσαμε πέρυσι. Την πατήσαμε πρόπερσι. Λάθος επαναλαμβανόμενο παύει να είναι λάθος. Η κατάσταση είναι τραγική.”, πρόσθεσε. “Καίγονται σπίτια, κινδυνεύει να μπει η φωτιά στη μητρόπολη του Δήμου και όπως με ενημερώνουν από τη Νέα Ζωή, δεν υπήρχαν πυροσβεστικά οχήματα στον οικισμό Νέα Ζωή της Μάνδρας”, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το μέτωπο γύρω από τη Μάνδρα δεν έχει περιοριστεί. Οι εστίες που απειλούν την κατοικημένη περιοχή είναι πολλές.

Σημειώνεται ότι έκκληση απευθύνει η Πολιτική Προστασία προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους, ενώ έχει δοθεί 112 απομάκρυνσης, να ακολουθήσουν τις οδηγιες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα