Φωτιά στη Ρόδο: Αίρεται ο κίνδυνος για οκτώ οικισμούς

Φωτιά στη Ρόδο: Αίρεται ο κίνδυνος για οκτώ οικισμούς
Φωτιά στη Ρόδο INTIME NEWS

Ενώ τα μεγάλα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση και οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές συνεχίζουν τη μάχη με τις αναζωπυρώσεις, κάτοικοι οκτώ οικισμών μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους καθώς αίρεται ο κίνδυνος.

Αντιμέτωπο με τις αναζωπυρώσεις για ακόμη μια μέρα το νησί της Ρόδου με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να δίνουν μεγάλη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που καίει για δέκα ημέρες.

Τα μεγάλα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση όμως η μάχη για να τεθούν υπό έλεγχο οι συνεχείς αναζωπυρώσεις συνεχίζεται, την ίδια στιγμή που αίρεται ο κίνδυνος για οκτώ οικισμούς.

Ήδη μάλιστα από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ γίνονται και απανωτές ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ειδοποίηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος αίρεται για τους οικισμούς Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά και Πλημμύρι. Οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, αίρεται ο κίνδυνος για τους κατοίκους των οικισμών Χαράκι και Μαλώνα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα