Φωτιά στη Ρόδο: Απομακρύνουν τους τουρίστες ακόμη και με καρότσες

Φωτιά στη Ρόδο: Απομακρύνουν τους τουρίστες ακόμη και με καρότσες
INSTAGRAM/@rhodes.rodos

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Ρόδο, όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Ακόμη και με καρότσες απομακρύνονται οι τουρίστες από τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Ρόδο που φλέγεται για πέμπτη ημέρα, ενώ τις τελευταίες ώρες τα πύρινα μέτωπα καίουν ανεξέλεγκτα.

Από τις πρώτες ώρες πραγματοποιούνται επιχειρήσεις εκκένωσης και δια θαλάσσης, ενώ έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο για την απομάκρυνση τουριστών και κατοίκων.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης είναι οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν δεκάδες τουρίστες να απομακρύνονται από τις ξενοδοχειακές μονάδες στις οποίες διέμεναν ακόμη και με καρότσες.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται εκκενώσεις δια θαλάσσης με τις νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκατοντάδες άτομα που έχουν απομακρυνθεί με σκάφη από τις παραλίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίο τρεις ξενοδοχειακές μονάδες καίγονται στο Κιοτάρι. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Τα ξενοδοχεία έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα