Φωτιά στη Ρόδο: Βίντεο ντοκουμέντο που “δείχνει” εμπρησμό εξετάζουν οι αρχές

Φωτιά στη Ρόδο: Βίντεο ντοκουμέντο που “δείχνει” εμπρησμό εξετάζουν οι αρχές
Καρέ από το βίντεο της ΕΡΤ Glomex

Ένα ύποπτο βίντεο που τραβήχτηκε από κάτοικο της Ρόδου βρίσκεται στο επίκεντρο των αρχών. Όπως υποστηρίζει, ξέσπασε φωτιά σε σημείο όπου δεν υπήρχε ενεργό πύρινο μέτωπο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στα μέτωπα της Ρόδου και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η νύκτα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζεται αμείωτη από νωρίς το πρωί της Κυριακής (23/07) από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα αλλά και από ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και πολυμελείς ομάδες εθελοντών που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην γραμμή της μάχης.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικές υπηρεσίες προσπαθούν να συλλέξουν μαρτυρίες και υλικό προκειμένου να διαλευκανθεί το πώς ξέσπασαν οι φωτιές. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν πάντα οι αρχές στις περιπτώσεις των εκτεταμένων μεγάλων μετώπων είναι και ο εμπρησμός.

Ένα βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ και το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, κινεί υποψίες γύρω από αυτό το σενάριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βίντεο ήρθε στην κατοχή της ΕΡΤ από κάτοικο του νησιού που υποστηρίζει ότι τα πλάνα καταγράφηκαν από τον ίδιο στις 8:52 το βράδυ του Σαββάτου (22/07). Είναι στην περιοχή του Λάρδου, όπου – σύμφωνα με τον κάτοικο – ξέσπασε μία φωτιά δίπλα στα πύρινα μέτωπα στα οποία έδιναν μάχη οι κάτοικοι προκειμένου να κατασβέσουν την φωτιά. Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως υποστηρίζει ο κάτοικος, δεν υπήρχε ενεργό πύρινο μέτωπο.

Το εν λόγω βίντεο έχει διαβιβαστεί αρμοδίως και μένει να δούμε εάν κινεί όντως υποψίες ή όχι.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα