Φωτιά στη Σταμάτα Διονύσου – Εκκενώνονται οικισμοί

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στη Σταμάτα Διονύσου – Εκκενώνονται οικισμοί
Κατάσβεση φωτιάς, φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα Διονύσου. Μηνύματα του 112, εκκενώνονται οικισμοί.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (30/06) και στη Σταμάτα Διονύσου, με το 112 να προχωρά στην αποστολή διαδοχικών μηνυμάτων, ζητώντας την εκκένωση περιοχών.

Η φωτιά εξαπλώνεται γρήγορα καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι και οι φλόγες πλησιάζουν σε οικισμούς.

Με διαδοχικά του μηνύματα το 112, ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη. Συγκεκριμένα, το 112 ζητά από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Αμυγδαλέζα Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Πλατεία Σταμάτας, από την περιοχή Γαλήνη Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά, από την περιοχή Ροδόπολη Αττικής να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις, χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 22 Πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η δήμαρχος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε έκκληση νωρίτερα για περισσότερα εναέρια μέσα καθώς η φωτιά πλησιάζει στον οικισμό.

Εκδόθηκε 112 το οποίο καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα