Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Πώς θα πνέουν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Πώς θα πνέουν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Πολύ δύσκολη για εκδήλωση φωτιάς χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, εστιάζοντας στο μέτωπο που ξέσπασε και μαίνεται στη Βάρης – Κορωπίου.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων: «Οι καιρικές συνθήκες την εβδομάδα που διανύουμε είναι εξαιρετικά δυσμενείς λόγω της ξηρασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων με ριπές που φτάνουν έως και τα 8 Μποφόρ. Οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για την ταχύτατη εξάπλωση των πυρκαγιών με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπισή τους. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι οι σύμμαχοι μας στον δύσκολο αγώνα που δίνουμε καθημερινά». 

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου, το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τις ριπές να φτάνουν νωρίτερα τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος μίλησε στο NEWS 24/7, η κατάσταση στην περιοχή μέχρι τις 6 το απόγευμα θα παραμείνει αμετάβλητη, με τις ριπές ανέμων να υπολογίζονται στα 6-7 μποφόρ.

Από τις 6 το απόγευμα και μετά θα υπάρχει ελαφρώς μια εξασθένηση των ανέμων, ενώ από τις 8 το βράδυ και μετά θα κοπάσουν ακόμη περισσότερο.

Σημειώνεται πως η φωτιά, η οποία καίει χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου, εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε.

Πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά – οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν και έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 72 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα