Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κάτοικοι δεν έλαβαν μήνυμα του 112 – “Χτύπησε η καμπάνα του χωριού και φύγαμε”

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κάτοικοι δεν έλαβαν μήνυμα του 112 – “Χτύπησε η καμπάνα του χωριού και φύγαμε”
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται δεκάδες κάτοικοι, ενώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, κάποιοι δεν έλαβαν μήνυμα από το 112 και εκκένωσαν τα σπίτια τους όταν άκουσαν τις καμπάνες.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη, όπου η φωτιά μαίνεται για τέταρτη συνεχή μέρα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τεράστια μάχη.

Λόγω της έκτασης που πήρε η φωτιά, εκκενώθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους, καθώς οι πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή.

Δεκάδες ασθενείς μεταφέρθηκαν εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης (22/08)

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, κάποιοι δεν έλαβαν το μήνυμα του 112 για εκκένωση, αντίθετα κλήθηκαν να απομακρυνθούν με τις καμπάνες να ηχούν.

“Δεν έλαβα κανένα μήνυμα από το 112. Ούτε ήρθε κανένας υπεύθυνος να μας πει κάτι. Χτύπησε η καμπάνα και φύγαμε” δήλωσε κάτοικος του χωριού Μάκρη στο OPEN, προσθέτοντας πως υπήρχαν καπνοί στην περιοχή από νωρίς.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα