Φωτιά στην Αττική: Οκτώ ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία

Διαβάζεται σε 2'
ΕΚΑΒ
ΕΚΑΒ EUROKINISSI

Από την περιοχή του Βαρνάβα παρελήφθησαν τρία περιστατικά για το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και πέντε για το Σισμανόγλειο, ενώ από το Αλεποχώρι ένα περιστατικό για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Οκτώ ασθενείς μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα που τους προκάλεσε η μεγάλη φωτιά, η οποία μαίνεται ακόμα ανεξέλεγκτη στην Ανατολική Αττική. Κανένας πάντως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, από την περιοχή του Βαρνάβα παρελήφθησαν τρία περιστατικά για το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και πέντε για το Σισμανόγλειο, ενώ από το Αλεποχώρι ένα περιστατικό για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε κι ένας πυροσβέστης, ο οποίος επιχειρούσε στο Μαραθώνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια και οι γιατροί εκεί έκριναν ότι πρέπει να διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, καθώς φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα από πλαστικούς χειρουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα υπήρξαν και κάποιες εκκενώσεις νοσοκομείων. Στις 05.5 ξεκίνησε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. 19 παιδιά και 8 συνοδοί με τρία άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Επίσης διακομίστηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ πέντε παιδιά που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία.

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι κτιριακά ασφαλές, ωστόσο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, όπως επίσης και το Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Εκκενώθηκε στις 5:30 το πρωί από τέσσερα άτομα προσωπικό, οι οποίοι μετακινήθηκαν με δικά τους οχήματα. Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα