Φωτιά στην Εύβοια: Σκοτείνιασε ο ουρανός της Αττικής

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά στην Εύβοια: Σκοτείνιασε ο ουρανός της Αττικής
NEWS 24/7

Ορατός στην Αττική ο καπνός από τη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια.

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε, το μεσημέρι της Τετάρτης, στον Πισσώνα Ευβοίας, σε χορτολιβαδική έκταση.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί (Αφράτι, Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος), με τις φλόγες να καίνε πευκοδάσος.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς και το βάρος έχει πέσει στα εναέρια μέσα, τα οποία πλέον ανέρχονται σε 19.

Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η δήλωση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού. «Η κατάσταση εξελίσσεται σε ιδιαίτερα σοβαρή. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τις φλόγες όταν φτάσουν αυτές σε κατοικημένη περιοχή. Όλες οι δυνάμεις συγκεντρώνονται γύρω από το χωριό Αφράτι. Η φωτιά κινείται με ταχύτητα. Ελπίδα μας είναι να αλλάξουν οι άνεμοι» είπε χαρακτηριστικά.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ, ενώ η χαμηλή υγρασία βοηθά στο να δημιουργούνται νέες εστίες. Ο καπνός από τις φλόγες, μάλιστα, έχει γίνει ορατός και στην Αττική, όπως διακρίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

NEWS 24/7

NEWS 24/7

NEWS 24/7

 

NEWS 24/7

INTIME

INTIME

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα