Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι πλοίαρχος και υποπλοίαρχος

Διαβάζεται σε 1'
Απολογία στον εισαγγελέα των δεκατριών μελών του πληρώματος της θαλαμηγού "Περσεφόνη"
Απολογία στον εισαγγελέα των δεκατριών μελών του πληρώματος της θαλαμηγού "Περσεφόνη" EUROKINISSI

Την προσωρινή κράτηση του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας. Ελεύθερα υπό όρους τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος

Ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, κατόπιν συμφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τη σύλληψή τους από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (21/06).

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους, όπως εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Η εγγυοδοσία για 7 μέλη ήταν 10.000 ευρώ και για τα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ.

Το λιμεναρχείο Ύδρας συνέλεξε όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στην περιοχή και ερεύνησε μαρτυρίες που ανέφεραν ότι πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν από κάποιο σκάφος στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο καπετάνιος υποστήριξε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν στη θέση τους. Επιπλέον, ανέφερε ότι ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα