Φωτιά στην Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το επίμαχο σκάφος – Οργή για τα πυροτεχνήματα

Διαβάζεται σε 2'
Το σκάφος που φέρεται να εμπλέκεται στη φωτιά στην Ύδρα
Το σκάφος που εμπλέκεται στη φωτιά στην Ύδρα INTIME

Αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στην Υδρα τα πυροτεχνήματα που πέταξαν άτομα τα οποία επέβαιναν σε θαλαμηγό, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής. Τι δηλώνει για τις έρευνες στο NEWS 24/7 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Οργή επικρατεί στην Ύδρα μετά τη φωτιά που ξέσπασε, το βράδυ της Παρασκευής, στο νησί από θαλαμηγό που φέρεται να έριχνε πυροτεχνήματα.

Η φωτιά έκαψε πευκοδάσος στην παραλία του Αγίου Νικολάου, σε σημείο που ήταν εξαιρετικά δύσβατο, χωρίς πάντως να απειληθεί κάποιος οικισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι δράστες -που φέρεται να βρίσκονταν πάνω σε θαλαμηγό- αντιλήφθηκαν ότι προκάλεσαν πυρκαγιά στην ξηρά, προσπάθησαν να τη σβήσουν και, όταν δεν τα κατάφεραν, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Αμέσως μετέβησαν πέντε πυροσβέστες (4 εθελοντές και 1 μόνιμος) με σκάφος του Λιμενικού, ενώ το πρωί του Σαββάτου αποφασίστηκε να σηκωθεί και εναέριο μέσο, το οποίο έκανε συνεχείς ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Βαθρακογιάννης: Έρευνες πάνω σε θαλαμηγό

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, ο οποίος μίλησε στο NEWS 24/7, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ζητήσει -και έχει λάβει- από το Λιμενικό τα στίγματα όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή, καθώς και  βιντεοληπτικό υλικό.

«Αυτή τη στιγμή υπάλληλοι του ανακριτικού τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος διεξάγουν έρευνα πάνω σε μια θαλαμηγό, που ενδεχομένως εμπλέκεται στο περιστατικό» ανέφερε ο ίδιος, χωρίς να αποκλείει ενδεχόμενες συλλήψεις, καθώς καθίστατο απαγορευτική οποιαδήποτε χρήση πυρός στην περιοχή, που είχε ένδειξη «4» σε ό,τι αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εν λόγω θαλαμηγός φέρεται να έχει καταπλεύσει στη μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Αγανάκτηση του δημάρχου Ύδρας

Μιλώντας για το συμβάν, νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης, δήλωσε αγανακτισμένος και τόνισε πως οι Αρχές θα κάνουν τα πάντα για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

«Αν ισχύει αυτό (σ.σ. η φωτιά να προκλήθηκε από θαλαμηγό), είναι πραγματικά κάτι που με θλίβει ιδιαίτερα. Πραγματικά μεγάλη αγανάκτηση. Θα το αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές. Στην περιοχή που εκδηλώθηκε δεν είναι κάτι. Δεν είναι ούτε οργανωμένη παραλία δίπλα, ούτε τίποτα» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Κάποιοι τόσο ανεύθυνα με 6 μποφόρ αέρα ρίχνουν πυροτεχνήματα δίπλα σε πευκοδάσος. Νομίζω μπορεί να καταλάβει κάποιος τι αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε ένα δήμαρχο αλλά και στους δημότες και σε όλους τους εμπλεκόμενους».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα