Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα
Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές στη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι

Σε τρία ενεργά μέτωπα έχουν επικεντρωθεί όλες οι προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε στα Ροζενά του Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου που έχει καταστραφεί από τη μεγάλη φωτιά, εντοπίζονται διάσπαρτες εστίες, ωστόσο τα τρία ενεργά μέτωπα που προβληματίζουν περισσότερο είναι βορείως των Τρικάλων Κορινθίας:

  1. Στο Μαύρο Όρος απέναντι από την Ευρωστίνα,
  2. Mεταξύ Σοφιανών και Σπαρτιναίικων και
  3. Ανάμεσα σε Σοφιανά, Ξανθοχώρι και Πελλήνη

Από τη φωτιά έχουν καεί σπίτια, όμως κυρίως περιφερειακά των οικισμών που απειλήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις. Ο ακριβής αριθμός θα γίνει γνωστός όταν καταστεί δυνατή η καταγραφή των ζημιών.

Δύο θύματα από τη μεγάλη φωτιά

Ως προς τον τραγικό απολογισμό αυτής της φωτιάς, δυο κάτοικοι της περιοχής -35 και 40 ετών- έχασαν την ζωή τους όταν πήγαν να βοηθήσουν έναν γνωστό τους να απομακρύνει τα ζώα του από το μαντρί του και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν.

Ο ένας υπέστη αναπνευστικά προβλήματα, πλέον όμως έχει συνέλθει και έχει επιστρέψει πίσω στις προσπάθειες κατάσβεσης και ο άλλος τραυματίστηκε στο μάτι από νερό υπό πίεση όταν άνοιξε τον πυροσβεστικό αυλό, και χρειάστηκε να υποβληθεί και σε επέμβαση στο μάτι του.

Φωτιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από το χωριό Ανω Λουτρό.
Φωτιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από το χωριό Ανω Λουτρό. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)

Η μεγάλη μάχη των πυροσβεστών

Στην περιοχή γίνεται διάνοιξη ζωνών σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί μία πιθανή νότια πορεία της φωτιάς, ενώ έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο οι δυνάμεις που επιχειρούν και έτσι πλέον στο σημείο έχουν αναπτυχθεί 478 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 154 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος μέχρι στιγμής έχουν απογειωθεί 22 εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, 14 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 2 για συντονισμό) και 8 αεροσκάφη, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις από το εξωτερικό με δύο αεροσκάφη από Ιταλία και ένα από Κροατία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα