Φωτιά στην Πάρνηθα: Αποκαρδιωτικές εικόνες κατεβαίνοντας από το Μπάφι

Φωτιά στην Πάρνηθα: Αποκαρδιωτικές εικόνες κατεβαίνοντας από το Μπάφι
Εικόνες καταστροφής από τη φωτιά INTIME NEWS

Η πυρκαγιά στην Πάρνηθα έχει αφήσει πίσω της εικόνες καταστροφής, καθώς περιουσίες χάθηκαν, τη στιγμή που χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Εικόνες καταστροφής αντικρίζει κανείς στην Πάρνηθα από το πέρασμα της πυρκαγιάς, η οποία μάλιστα σιγοκαίει ακόμη σε κάποια σημεία.

Τις τελευταίες ημέρες, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, με κομμένη κυριολεκτικά την ανάσα παρακολουθούσαν τον πνεύμονα της Αττικής να κατατρώγεται από τις φλόγες, και το οικοσύστημά της, που σύμφωνα με τους επιστήμονες ήταν ήδη ένα βήμα πριν από την κατάρρευση, να δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα.

Αυτό αποτυπώνεται και σε βίντεο από τα «Καταφύγια Πάρνηθας» που καταγράφει την απόλυτη καταστροφή στη διαδρομή από το Μπάφι προς την Αθήνα.

Σημειώνεται πως νέα σοκαριστικά στοιχεία για το μέγεθος των καμένων εκτάσεων φέρνει η επικαιροποιημένη ανάλυση του meteo, σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων επτά ετών (2017-σήμερα) στην Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, από το 2017 μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2023, 12 μεγάλες πυρκαγιές είχαν κάψει περισσότερα από 600.000 στρέμματα σύμφωνα με τις αναφορές από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα