Φωτιά στο Μάτι: Το σκυλάκι που έγινε σύμβολο επιβίωσης – Πώς σώθηκε

Φωτιά στο Μάτι: Το σκυλάκι που έγινε σύμβολο επιβίωσης – Πώς σώθηκε

Αυτό είναι το σκυλάκι που βρήκε καταφύγιο σε βράχο για να σωθεί από τη φωτιά που κατέκαψε την ανατολική Αττική - Η φωτογραφία του έγινε viral στο διαδίκτυο

Η απόλυτη καταστροφή στην ανατολική Αττική έχει καταγραφεί σε καρέ που προκαλούν πραγματική ανατριχίλα. Καμμένα σπίτια, καμμένα δάση, αυτοκίνητα κατεστραμμένα ολοσχερώς και τα θύματα δεκάδες, την ώρα που η καταγραφή συνεχίζεται.

Από το βράδυ της Δευτέρας, μία φωτογραφία έχει γίνει πραγματικά viral στο ελληνικό διαδίκτυο με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να την κοινοποιούν ανάγοντάς τη σε μια εκ των χαρακτηριστικότερων που θα μας θυμίζει στο μέλλον το τί συνέβη.

Ένα σκυλάκι κατέφυγε σε βράχο μέσα στη θάλασσα για να σωθεί την ώρα που εκτυλισσόταν η απόλυτη τραγωδία. Στην παραλία στο Μάτι είχαν τρέξει εκατοντάδες πολίτες ψάχνοντας τη σωτηρία. Πολλοί από αυτούς διασώθηκαν τελικά από το Λιμενικό και από παραπλέοντα σκάφη.

Το σκυλάκι που απεικονίζεται παρακάτω είναι η Λούα. Κάποτε ήταν αδέσποτη αλλά υιοθετήθηκε από γυναίκα που διατηρεί εξοχικό στην περιοχή.

Μετά τη φωτιά το σκυλάκι κατέφυγε στην παραλία ακολουθώντας τον κόσμο. Η γυναίκα που το φιλοξενεί το αναζητούσε για αρκετή ώρα μέχρι να πληροφορηθεί πως έχει εντοπιστεί πάνω στον βράχο. Μέσα στον όλο πανικό και την αγωνία, κατάφερε τελικά να το βρει, να το σώσει και να το πάρει μαζί της στο σκάφος που μετέφερε τον κόσμο στο λιμάνι της Ραφήνας. Η Λούα είναι μαζί της πλέον στην Αθήνα.

Την πληροφορία της διάσωσης και τη φωτογραφία της μετά την καταστροφή, έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα-φιλοζωικό φόρουμ, StreetDogs In Volos-Greece. Adespota Skilia Gates Ston Volo.

Τα πλάνα της καταστροφής στο Μάτι Αττικής όπως τα κατέγραψε ο φακός του Νίκου Καλογερικού που βρισκόταν εξ αρχής στο σημείο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα