Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώθηκε το χωριό Μέλαμπες – Δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώθηκε το χωριό Μέλαμπες – Δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι
Εναέρια μέσα στη μάχη της κατάσβεσης Eurokinissi

Τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Ορνέ και Κάτω Ροδάκινο του Ρεθύμνου είναι τα κρισιμότερα αυτή τη στιγμή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς. Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση του Μέλαμπε.

Μαίνονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στο Ρέθυμνο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν στραφεί στα μέτωπα στις περιοχές Ορνέ και Κάτω Ροδάκινο.

Στην πυρκαγιά στον Ορνέ εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού Μέλαμπες προς Νέα Κρύα Βρύση.

Στο μέτωπο ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις που επιχειρούν. Συγκεκριμένα, ένα Erickson και δύο Mi8 ανεφοδιάζονται και κατευθύνονται προς το σημείο. Επιπλέον, επιχειρούν τα ελικόπτερα που έχουν σταλεί γιατί τα Canadair είναι αδύνατο να πετάξουν λόγω του στροβιλισμού των ανέμων.

Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από την Ορνέ με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει στα ογδόντα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Οι φλόγες οι οποίες τροφοδοτούνται από τον ισχυρό άνεμο που πνέει στην περιοχή, κατακαίουν γεωργική αγροτική έκταση και μέρος χορτολιβαδικής και όπως είπε ο κ. Ταταράκης, «τα χωριά δεν κινδυνεύουν πλέον, η πυρκαγιά έχει πορεία προς τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη και πιστεύω ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να την τιθασεύσουν».

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση των Πυροσβεστών που ξέσπασε στο Κάτω Ροδάκινο Ρεθύμνου, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικό το έργο τους.

Μαίνεται η φωτιά στην Κέρκυρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη νότια Κέρκυρα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή στις Κλεισούρες – Αλευροπάρι.

Στην επιχείρηση κατάσβεσής της, συνδράμουν αυτή την ώρα μόνο επίγεια μέσα της πυροσβεστικής με 15 άνδρες και πέντε οχήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί, λόγω του δύσβατου και απροσπέλαστου της περιοχής.

Φωτιά σε ξηρά χόρτα στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε ξηρά χόρτα στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην Ιωνία, πλησίον ΣΙΔΕΝΟΡ.

Όπως μεταδίδει το thestival, στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε υδροφόρα οχήματα.

Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Κύθηρα, Ηλεία, Πτολεμαϊδα και Ναύπλιο

Λόγω της άμεσης κινητοποίησης των πυροσβεστικών δυνάμεων στα μέτωπα που ξέσπασαν στα Κύθηρα, την Ηλεία, την Πτολεμαΐδα και το Ναύπλιο, οι φωτιές τέθηκαν σύντομα υπό έλεγχο

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα