Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μαίνεται το μέτωπο στα Σαχτούρια – Εκκενώνονται δύο περιοχές

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μαίνεται το μέτωπο στα Σαχτούρια – Εκκενώνονται δύο περιοχές
Πυρκαγιά (Φωτογραφία αρχείου) Nick Paleologos / SOOC

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο νότιο Ρέθυμνο, μετά την τελευταία αναζωπύρωση. Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους στα Σαχτούρια και Κάτω Σαχτούρια για την άμεση εκκένωση της περιοχής. Φωτιά και στο Αμπελάκι.

Υπό πύρινο κλοιό βρίσκεται για μια ακόμα ημέρα το Ρέθυμνο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καλούνται να αντιμετωπίσουν νέα μέτωπα φωτιάς και αναζωπυρώσεις.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια στο Ρέθυμνο, να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο σημείο.

“Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά”, ανέφερε το μήνυμα που εστάλη από το 112 στους κατοίκους.

flashnews.gr

Σε βίντεο που δημοσιεύει το flashnews.gr, αποτυπώνεται το μέγεθος του μετώπου που καίει, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν “σκεπάσει” την περιοχή.

Παράλληλα, φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Αμπελάκι Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Νωρίτερα, νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο νότιο Ρέθυμνο σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, με τους θυελλώδεις ανέμους να κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό το φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά.

Στο σημείο έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή τραυματία να γίνει στο μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.

Την ίδια ώρα, μια αναζωπύρωση φαίνεται πως υπάρχει στη φωτιά στον Άγιο Βασίλειο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Να σημειωθεί ότι το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς έχει θέσει σε απόλυτο συναγερμό για ακόμα μία φορά τις αρχές, του κατοίκους και τους εθελοντές των Σαχτουρίων, του Αγίου Γεωργίου και της ευρύτερης περιοχής καθώς λόγω και των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα είναι αδύνατο να πετάξουν.

Πυροσβέστης ένιωσε δύσπνοια

Νωρίτερα το απόγευμα, όπως αναφέρει το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, έγινε γνωστό ότι ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε δύσπνοια κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φλόγες. Ασθενοφόρο σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μετέφεραν τον πυροσβέστη για προληπτικούς λόγους σε Κ.Υ της περιοχής.

“Με δύσπνοια πυροσβέστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο! Ένα ασθενοφόρο που έφτασε στο χωριό Σαχτούρια κατά τη διάρκεια της μεγάλης μάχης με την πύρινη λαίλαπα, προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους μεχρι που έγινε γνωστό ότι ήρθε για πρώτες βοήθειες σε ένα πυροσβέστη που αισθάνθηκε δύσπνοια.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό έκαναν αυτό που έπρεπε ενώ για προληπτικούς λόγους ο πυροσβέστης μεταφέρθηκε σε Κ.Υ της περιοχής”, αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

ΧΑΡΤΗΣ


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα