Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους – Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους – Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης
Φωτιά (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Πυροσβεστική και τους εθελοντές για την οριοθέτηση της φωτιάς στις Μέλαμπες. Ο δήμαρχος ζήτησε να σταλεί και ένα Σινούκ. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας Πυροσβέστης.

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στις Μέλαμπες, στο μέτωπο που αναζωπυρώθηκε νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν έως και 10 μποφόρ στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο όλων των δυνάμεων, προκαλώντας περισσότερες αναζωπυρώσεις, με αποτέλεσμα το ήδη μεγάλο πύρινο μέτωπο να επεκτείνεται συνεχώς.

neakriti.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το neakriti.gr, στο σημείο επιχειρούν συνολικά 130 υπάλληλοι, 27 πυροσβεστικά οχήματα, 10 πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα, μάχη με τις φλόγες δίνουν δίνουν και εθελοντές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 3 ελικόπτερα που συνέδραμαν στην κατάσβεση σταμάτησαν τις πτήσεις τους, πράγμα που φέρεται να συνδέεται με την άνεμους που πνέουν στο σημείο.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ταταράκης σε άμεση επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, ζήτησε την συμβολή αεροπλάνου Σινούκ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τον κ. Ταταράκη να σημειώνει ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο τα εναέρια μέσα που χρησιμοποιούνταν έκαναν άστοχες ρίψεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι στις περιοχές Σακτούρια και Κάτσω Σακτούρια έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο σημείο.

Όπως μεταδίδει το cretapost, νέα εστία φωτιάς έχει ξεσπάσει στην Κρύα Βρύση ενώ σκληρή είναι η μάχη των πυροσβεστών και στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες και πεζοπόρα τμήματα παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς που ξεσπούν διαρκώς.

Στο νοσοκομείο με δύσπνοια ένας Πυροσβέστης

Νωρίτερα το απόγευμα, όπως αναφέρει το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, έγινε γνωστό ότι ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε δύσπνοια. Ασθενοφόρο σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μετέφεραν τον πυροσβέστη για προληπτικούς λόγους σε Κ.Υ της περιοχής.

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Αμπελάκια

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο βόρειο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπελάκια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο cretapost ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων αφού στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα