Φωτιά στο Σοφικό: Κινδύνευσαν πυροσβέστες – Ήχησε το 112

Διαβάζεται σε 2'
Canadair σε κατάσβεση φωτιάς (φωτογραφία αρχείου)
Canadair σε κατάσβεση φωτιάς (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Βλάση Κορινθίας, στην περιοχή του Σοφικού.

Κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων το πρωί της Τετάρτης (17/07) για μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε και βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άγιο Βλάση Κορινθίας, στην περιοχή Σοφικό, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου – Κορίνθου.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: “Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών“.

Σύμφωνα με το ekorinthos.gr, η φωτιά φαίνεται να αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται ανεξέλεγκτα καίγοντας συμπαγές πευκοδάσος. Μέχρι στιγμής η φωτιά δεν απειλεί σπίτια.

Φωτιά στο Σοφικό
Φωτιά στο Σοφικό korinthostv.gr

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:42 και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 64 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά εναέρια μέσα, συγκεκριμένα τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου και αναμένεται ενίσχυση με πυροσβέστες από νόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Φωτιά στο Σοφικό – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Σημειώνεται επίσης, πως σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων, για τη διευκόλυνση των πολιτών καθώς και την ασφαλή μετακίνησή τους, η μετακίνηση προς τον Δήμο ή προς τον Ισθμό επιτρέπεται μέσω Ναυπλίου.

 

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε εποχικός Πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαίνεται, εγκλωβίστηκε τόσο εκείνος όσο και συνάδελφοι του από τις φλόγες.

Οι πυροσβέστες, όπως αναφέρει το korinthostv.gr, κατάφεραν να σωθούν ωστόσο ενας εξ αυτών μεταφέρθηκε από μέλος της Ομάδας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Κορίνθου στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες μάλιστα έφτασαν μέχρι το όχημά του, προκαλώντας φθορές.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα