Φωτιά στον Έβρο: Απεγκλωβίστηκαν 25 μετανάστες από την περιοχή της Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Απεγκλωβίστηκαν 25 μετανάστες από την περιοχή της Δαδιάς
Φωτιά στον Έβρο Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Είκοσι πέντε μετανάστες εντοπίστηκαν ζωντανοί μεταξύ της Δαδιάς και του χωριού Γιαννούλη όπου μαίνεται η φωτιά στον Έβρο. Απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς σε ασφαλές σημείο, 25 μεταναστών που εντοπίστηκαν στο πύρινο μέτωπο του Έβρου, μέσα στο δάσος της Δαδιάς και συγκεκριμένα στο μέτωπο ανάμεσα σε Γιαννούλη και Σουφλί, όπου μαίνεται η φωτιά από το μεγάλο μέτωπο στον Έβρο.

Οι μετανάστες μεταφέρονται από τους πυροσβέστες σε ασφαλές σημείο, δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί κανείς τους και στη συνέχεια θα τους παραλάβουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Αυγούστου, βρέθηκαν 18 απανθρακωμένες σοροί στην περιοχή Άβαντα και άλλος ένας στις 21 Αυγούστου στην περιοχή της Λευκκίμης.

Η μεγάλη φωτιά καίει στην περιοχή του Έβρου για δύο εβδομάδες και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές αλλά και απώλειες ανθρωπίνων ζωών.

Οι φλόγες πέρασαν σήμερα τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες για την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις κατάσβεσης προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να μην μπει η φωτιά μέσα στο Σουφλί.

Ήδη το βράδυ της Πέμπτης (31/08) εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στο Σουφλί, το οποίο προειδοποιούσε τους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα