Φωτιά στον Έβρο: Νέα αναζωπύρωση – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά στον Έβρο: Νέα αναζωπύρωση – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Φωτιά στον Έβρο Eurokinissi

Ξανά αντιμέτωπος με τον πύρινο εφιάλτη ο Έβρος, καθώς φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στα Λάβαρα Σουφλίου. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Συναγερμός σήμανε και πάλι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για νέα φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Έβρο, λίγες ημέρες αφότου τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που μαινόταν επί 16 ημέρες στην περιοχή καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά καίει στην περιοχή Λάβαρα Σουφλίου, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος η φωτιά καίει δυτικά του οικισμού ο οποίος εκτιμούν ότι δεν κινδυνεύει καθώς ο αέρας “σπρώχνει” την πυρκαγιά προς την αντίθετη των Λαβάρων κατεύθυνση.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά, η ένταση της οποίας αυξομειώνεται από τους ανέμους, καίει σε δασώδη περιοχή με δρυς, κινείται με κατεύθυνση από τα Λάβαρα προς τη Μάνδρα και στην μέχρι τώρα πορεία της φέρεται να έχει πλήξει ένα ποιμνιοστάσιο.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη περιοχή είχε εκδηλωθεί ξανά φωτιά στις 28 Ιουλίου, κινητοποιώντας επίγειες και εναέριες δυνάμεις, μέτωπο το οποίο είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα