Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Μήνυμα από το 112 – Τέσσερις προσαγωγές

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά στα Γλυκά Νερά
Φωτιά στα Γλυκά Νερά ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά στα Γλυκά Νερά, στους πρόποδες του Υμηττού. Επιχειρούν και εναέρια μέσα. Εκκένωση στην περιοχή του αμερικανικού κολεγίου.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά στα Γλυκά Νερά, στους πρόποδες του Υμηττού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά καίει πάνω από το γήπεδο των Γλυκών Νερών και οι δυνάμεις που έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες ενισχύονται συνεχώς.

Φωτιά στα Γλυκά Νερά
Φωτιά στα Γλυκά Νερά ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Συγκεκριμένα, στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται και επιχειρούν 100 πυροσβέστες και 6 ομάδες περοζοπόρων τμημάτων, με 25 οχήματα ενώ συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, προληπτικά γίνεται εκκένωση στην περιοχή του αμερικανικού κολεγίου στην Αγία Παρασκευή. Ο καπνός από την πυρκαγιά ήταν ορατός από διάφορα σημεία της Αθήνας. Το μέτωπο κινήθηκε αντίθετα από την πλευρά που βρίσκονταν τα σπίτια της περιοχής.

Μιλώντας στο NEWS 24/7, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε πάντως ότι η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, με τη φωτιά να περιορίζεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σπίτια που υπάρχουν στην περιοχή βρίσκονται πιο χαμηλά και δεν κινδυνεύουν.

Η φωτιά στους πρόπεδες του Υμηττού όπως φαίνεται από τα Γλυκά Νέρα. Αναγνώστης News24/7
Φωτιά στα Γλυκά Νερά
Φωτιά στα Γλυκά Νερά ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Τέσσερις προσαγωγές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σημειώθηκαν τέσσερις προσαγωγές στο Α.Τ Παιανίας, ενώ ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι χειριστής drone.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν εξετάζεται το σενάριο του εμπρησμού, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από την πτώση του drone.

Μήνυμα από το 112

Μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάνει η αστυνομία στα Γλυκά Νερά και στην Αγία Παρασκευή για διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά στα Γλυκά Νερά

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα