Φωτιά στον Βαρνάβα: Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού δεκάδων πολιτών

Διαβάζεται σε 1'
Φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής
Φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής Nick Paleologos / SOOC

Κομβόι οχημάτων εγκλωβίστηκε ανάμεσα στις φλόγες στην περιοχή του Βαρνάβα. Επιτυχής επιχείρηση απεγκλωβισμού από την ΟΠΚΕ.

Κομβόι 20-25 οχημάτων εγκλωβίστηκε ανάμεσα στις φλόγες στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής, όπως μετέδωσε νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (11/8) το OPEN.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες της ΟΠΚΕ έσπευσαν άμεσα στο σημείο, και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους πολίτες.

Όπως αναφέρεται οι πολίτες εγκλωβίστηκαν όταν μπήκαν στα οχήματά τους για να απομακρυνθούν από την περιοχή, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς μπροστά και πίσω τους υπήρχαν φλόγες που τους εμπόδιζαν να μετακινηθούν.

Στην περιοχή επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασικών κομάντος και 67 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Νωρίτερα νέο μήνυμα του 112 ήχησε στους κατοίκους της Σταμάτας που τους καλεί να εκκενώσουν την περιοχή μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς την Εθνική Οδό.

Νωρίτερα στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών της Σταμάτας, της Ροδόπολης, του Αγίου Στεφάνου και του Διονύσου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν, εάν χρειαστεί, τις οδηγίες των Αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα