Φωτιές: Εισαγγελική έρευνα για τα ζώα που κάηκαν σε καταφύγιο στο Λαγονήσι

Φωτιές: Εισαγγελική έρευνα για τα ζώα που κάηκαν σε καταφύγιο στο Λαγονήσι
Καμμένο κτίριο στο Λαγονήσι INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προκαταρκτική ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για τις συνθήκες θανάτου των ζώων σε ιδιωτικό καταφύγιο στο Λαγονήσι, κατά τις πυρκαγιές στη Νοτιοανατολική Αττική.

Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου ζώων, που φιλοξενούνταν σε ιδιωτικό καταφύγιο στο Λαγονήσι, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας με αφορμή καταγγελίες και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Με εντολή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Αντώνιος Ελευθεριάνος, ζητά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες κάηκε το καταφύγιο που φιλοξενούσε σκύλους και γάτες, με αποτέλεσμα να χαθούν 25 σκυλιά και 40 γάτες που έμεναν εκεί.

Την έρευνα θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας, Παναγιώτα Λαμπρινάκου, η οποία και έχει εντολή να μελετήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης τόσο για την διαβίωση των ζώων όσο και για το θέμα της παρουσίας στο καταφύγιο ατόμου για να συνδράμει στη διάσωσή τους τις κρίσιμες ώρες.

Σύμφωνα με αναρτήσεις, εθελοντές κατάφεραν να σώσουν επτά σκυλάκια και μία γάτα, όταν έσπευσαν ειδοποιημένοι από την ιδιοκτήτρια του χώρου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα