Φωτιές: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα της χώρας – 47 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Διαβάζεται σε 1'
Φωτιά (Φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά (Φωτογραφία αρχείου) INTIME NEWS

Συνολικά 47 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα στη χώρα. Αναλυτικά ποια πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη και ποια οριοθετήθηκαν.

Αρκετά τα πύρινα μέτωπα που απασχόλησαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Επικράτεια. Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

Το πύρινο μέτωπο στην Καλλιρόη Κιλκίς παραμένει σε εξέλιξη, με πολύ καλύτερη εικόνα όμως και δεν απειλείται τυχόν οικισμός. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 50 πυροσβεστες με 2 πεζοπόρα τμήματα της 2ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μέχρι την δύση του ήλιου, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όλα τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα σε Σουφλί Έβρου, Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη έχουν πλέον οριοθετηθεί, μεταξύ των οποίων και στην Άνω Ακριά, όπου νωρίτερα χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά τέσσερις οικισμοί.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα