Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα στη Βόλβη, υπό πλήρη έλεγχο στη Βαρυμπόμπη

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα στη Βόλβη, υπό πλήρη έλεγχο στη Βαρυμπόμπη
Πυροσβεστικό ελικόπτερο EUROKINISSI

Ποια είναι η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών στη χώρα.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη, κοντά στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν ενα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους της Λίμνης προκειμένου να είναι σε εγρήγορση.

Παράλληλα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα Βαρυμπόμπης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Σπάρτης Λακωνίας, όπως και στην περιοχή των Μολάων.

64 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από τις 18:00 της Τετάρτης έως τις 18:00 της Πέμπτης εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα