Φωτιές: Νύχτα αγωνίας στη Ρόδο, με συνεχείς αναζωπυρώσεις – Εκκένωση του οικισμού Λάερμα

Φωτιές: Νύχτα αγωνίας στη Ρόδο, με συνεχείς αναζωπυρώσεις – Εκκένωση του οικισμού Λάερμα
Φωτιά στη Ρόδο Eurokinissi

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα προβλέπεται για το νησί της Ρόδου, καθώς υπάρχουν σοβαρές αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς. Εντολή για προληπτική εκκένωση των Λαέρμων.

Σοβαρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν, το βράδυ της Παρασκευής, στο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο, με αποτέλεσμα μάλιστα να δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή των Λαέρμων, ενώ γενικότερα προβλήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες περιοχές που έχει αναπτυχθεί η φωτιά.

Όπως δήλωσε στη “Ροδιακή” ο πρόεδρος της κοινότητας Λαέρμων, Αναστάσιος Πατούνας, η φωτιά εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και αναμένεται μια ακόμη δύσκολη νύχτα για το νησί.






Προληπτική εκκένωση των Λαέρμων

Λίγο μετά τις 22:00, μάλιστα, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης ανακοίνωσε την προληπτική εκκένωση του χωριού Λάερμα.

Η φωτιά είναι ορατή πλέον ακόμη και από περιοχές της ανατολικής πλευράς του νησιού, οι οποίες έχουν σκεπαστεί με πυκνό καπνό και στάχτη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα