Φωτιές: Πώς εξελίσσονται σε Αχαΐα, Αργολίδα και Αρκαδία

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιές: Πώς εξελίσσονται σε Αχαΐα, Αργολίδα και Αρκαδία
ΙΝΤΙΜΕ

Πολλά και δύσκολα είναι τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο την Παρασκευή λόγω και των ισχυρών ανέμων.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι την Παρασκευή όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Το τελευταίο 24 ωρο εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18 πύρινα μέτωπα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα. Οι πιο επικίνδυνες πυρκαγιές που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστικής, απειλούν οικισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μπει σε χωριά, είναι στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στο Μαστραντώνη Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στο Αλποχώρι Ηλείας. Για όλες αυτές τις περιοχές έχουν εκδοθεί και εντολές εκκένωσης για αρκετούς οικισμούς που κινδυνεύουν άμεσα.

Το 112 απέστειλε μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση, νωρίτερα επίσης για το Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας, και Λυρκεία Αργολίδας.

Στη Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λειβαδιά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, στην Φθιώτιδα, στην Λάρισα αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα. Στην Δροσοπηγή Κορινθίας η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, νωρίτερα το απόγευμα τέθηκε εγκαίρως υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής.

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ:

18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Πόρτες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα