Φωτιές σε Αττική και Κορινθία: Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα ενεργά πύρινα μέτωπα

Φωτιές σε Αττική και Κορινθία: Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα ενεργά πύρινα μέτωπα
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λουτράκι EUROKINISSI

Η φωτιά σε Νέο Κουβαρά, Λουτράκι και Βοιωτία συνεχίζει να καίει με αμείωτη ένταση ενώ τα εναέρια μέσα πρόκειται να σταματήσουν στις 21:00. Η νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον Γιάννη Αρτοποιό.

Σε νεότερη ενημέρωση προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στις 20:00, Γιάννης Αρτοποιός για τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας (17/7).

Σύμφωνα με όσα είπε, η κατάσταση σε 3 περιοχές της χώρας, Αττική-Λουτράκι-Βοιωτία έχει ως εξής:

  • Σαρωνίδα: Μέχρι τις 21:00 θα συνεχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια (16 επιχειρησιακά και ένα συντονιστικό). Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως
  • Λουτράκι: Η προσπάθεια εστιάζεται στο αναχαιτιστεί η φωτιά στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών και να μην περάσει στους οικισμούς που βρίσκονται νότια της εθνικής. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ θα εξακολουθήσουν ρίψεις τα εναέρια μέχρι τη δύση (9 επιχειρησιακά και ένα συντονιστικό). Για λόγους ασφαλείας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ΕΟ από το ύψος της Κινέττας μέχρι την Κόρινθο και θα απαγορεύει η διέλευση για όση ώρα διαρκεί ακόμα η επιχείρηση.
  • Δερβενοχώρια: Η πυρκαγιά συνεχίζει σε δασική έκταση με επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 9 επιχειρησιακά εναέρια και ένα συντονιστικό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ με πυροσβεστικά μέσα και χωματουργικά εργαλεία.
  • Καπαρέλλι Βοιωτίας: Στην πυρκαγιά, η οποία έχει οριοθετηθεί, επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις και 6 εναέρια μέσα.

Πόση Ελλάδα έχει καεί τα τελευταία 20 χρόνια;

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα