Φωτιές: Σε ύφεση το μέτωπο στα Καλύβια – Οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Καλαμίτσι

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στην Κορινθία
Φωτιά (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια Θορικού έχει κάψει περίπου 2-3 στρέμματα χαμηλής βλάστησης αλλά είναι σε ύφεση. Οριοθετημένη η φωτιά στο Καλαμίτσι, διάσπαρτες εστίες στην Κοζάνη.

Σε ύφεση είναι ήδη φωτιά που ξέσπασε στις 4:00 το απόγευμα, σε χαμηλή βλάστηση, κοντά σε σπίτια, στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Η φωτιά έχει κάψει περίπου 2-3 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, ωστόσο επειδή ήταν κοντά ένα ελικόπτερο που πραγματοποιούσε περιπολίες προχώρησε σε άμεσες ρίψεις νερού, μέχρι που έφτασαν ακόμη δύο ελικόπτερα και οι επίγειες δυνάμεις αποτελούμενες από 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ήδη η φωτιά «μαζεύεται» σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες. Για προληπτικούς λόγους εκδόθηκε και ενημερωτικό «112» για την περιοχή του Νέου Κουβαρά.

Λόγω της φωτιάς έχει κλείσει η λεωφόρος Σουνίου, από το ύψος της λεωφόρου Λαυρίου προς Καλύβια.

Οροθετήθηκε η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στο Καλαμίτσι Πρεβέζης, γύρω από σπίτια και επιχειρήσεις. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ εκδόθηκε «112» για εκκένωση στις περιοχές Ράχες και Βλάχικα Πρέβεζας μέσω οδού Ιωαννίνων προς Πρέβεζα.

Στην Κοζάνη, στην πυρκαγιά που ξέσπασε από κεραυνό, σε δασική έκταση στο Φλάμπουρο Βελβεντού Κοζάνης, υπάρχουν ορισμένες διάσπαρτες εστίες . Κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο της 8ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα και ελικόπτερο.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα