Φωτιές στη Βάρη: Πώς συνελήφθη ο εμπρηστής – Είχε κάνει καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιές στη Βάρη: Πώς συνελήφθη ο εμπρηστής – Είχε κάνει καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα
Φωτιά στη Βάρη EUROKINISSI

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 66χρονο διδάκτορα, φερόμενο εμπρηστή της Βάρης.

Εν αναμονή της απολογίας του το μεσημέρι της Πέμπτης, 8 Αυγούστου, παραμένει υπό κράτηση ένας 66χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, ως υπαίτιος πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών εν υπαίθρω, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 8 και 9 Ιουνίου, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.

Ο 66χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα για την πρόκληση των τεσσάρων πυρκαγιών, μετά από ανάλυση βίντεο που κατέγραψαν τις κινήσεις του και την ύποπτη παρουσία του στην περιοχή, τη στιγμή έναρξης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος.

Από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία. Από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα χωρίς τελικά να αναπτυχθεί φωτιά. Στη συνέχεια, κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει ξεσπάσει.

Υπάρχουν καταθέσεις κατοίκων οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας στο βίντεο φαίνεται ότι είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων.

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο παρουσιάζεται ως συγγραφέας αρχαιολατρικών συγγραμμάτων, ενώ πριν περίπου μία δεκαετία είχε κάνει κάποιες διαλέξεις και ως διδάκτωρ κοινωνιολογίας ήταν στη λίστα των τακτικών καθηγητών της Ακαδημίας της ΕΛ.ΑΣ. για μία χρονική περίοδο.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΔΑΕΕ σε βάρος του είναι επιβαρυντικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα