Φρένο στις παραιτήσεις στην αστυνομία

Φρένο στις παραιτήσεις στην αστυνομία

Επιχείρησε να βάλει ο υπουργός προστασίας του πολίτη, καθησυχάζοντας τους ένστολους σχετικά με τις συντάξεις τους και τα όρια ηλικίας

Αναστάτωση στο ένστολο προσωπικό της Αστυνομίας προκαλεί η κυβερνητική απόφαση για επανεξέταση των ειδικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στη διάρκεια του Ιανουαρίου έχουν υποβληθεί περισσότερες από 220 αιτήσεις συνταξιοδότησης, έναντι μόλις 90 τον Ιανουάριο του 2008.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέβαλε προσπάθεια να καθησυχάσει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής στο ασφαλιστικό των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ.

Παρέπεμψε μάλιστα σε τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ότι “δεν τίθεται ζήτημα να ανοίξει το ασφαλιστικό των ενστόλων” κι ότι “δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα”.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εκτίμησε ότι οι αθρόες αιτήσεις παραιτήσεων, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα από πλευράς ενστόλων, κάνουν κακό στο Σώμα και παράλληλα αδικούν τους ίδιους, που χάνουν μεγάλες αποζημιώσεις και ποσοστά των συντάξεών τους.

Αντίστοιχου περιεχομένου δήλωση είχε κάνει και την περασμένη Τετάρτη ενώπιον του συμβουλίου Αξιωματικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών διευκρινίζοντας ότι “δεν θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα”.

Διαφορετικά δεδομένα ωστόσο φαίνεται να δημιουργεί η προ ημερών εξαγγελία του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε σαφώς για αύξηση των ορίων ηλικίας και σύνδεσή τους με το προσδόκιμο ζωής.

Εν όψει της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής την προσεχή Τρίτη αρμόδια κυβερνητικά στελέχη φέρονται να προωθούν κατάργηση του ορίου συνταξιοδότησης των ενστόλων στα 25 έτη εργασίας και υιοθέτηση της 35ετίας. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο διαψεύδεται από τα στελέχη του μεγάρου της Κατεχάκη.

Επαναλαμβάνουν ότι δεν μελετάται ρύθμιση για το ασφαλιστικό των ενστόλων του πεδίου αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι μια τέτοια ρύθμιση θα αφορά μόνο τους υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Αναμένονται πρωτοβουλίες τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά και να εκτονωθεί η νευρικότητα μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, όπως αποτυπώνεται σε αντικρουόμενες δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις.

Την προσεχή Δευτέρα ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι πιθανό να συναντηθεί εκ νέου για το θέμα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα