Κτηνωδία με άλογα στα Γρεβενά – Τι ποινή αντιμετωπίζουν οι δράστες

Διαβάζεται σε 2'
Ένα άλογο

Ένα περιστατικό που προκαλεί αποτροπιασμό, με αγνώστους να πυροβολούν, να σκοτώνουν και να τεμαχίζουν τέσσερα άλογα στη Σαμαρίνα Γρεβενών, βλέπει το φως.

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το περιστατικό της άγριας θανάτωσης αλόγων στην περιοχή της Σαμαρίνας Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερα άλογα στην περιοχή Χελιμόδι της Σαμαρίνας Γρεβενών. Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά το απόγευμα της Τετάρτης (17/1) από τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα πρωτοφανές περιστατικό και σημείωσε ότι τα άλογα βρίσκονταν σε δημοτικό βοσκοτόπι. Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης έχει 25 άλογα, εκ των οποίων τα τέσσερα βρέθηκαν θανατωμένα και το ένα αγνοείται.

Μάλιστα, τα άλογα έφεραν τραύματα από όπλο ενώ ήταν τεμαχισμένα. Η εκτίμηση του ιδιοκτήτη είναι πως τεμάχισαν τα άλογα για να πάρουν το κρέας τους και να το πουλήσουν. Μάλιστα η ΕΡΤ κάνει λόγο πως οι άγνωστοι διέφυγαν με 500 κιλά κρέας αλόγου και είναι άγνωστο το πως και που θα το διοχετεύσουν.

Στην απομακρυσμένη περιοχή, βρέθηκαν τρεις κάλυκες και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου. Η έρευνα διενεργείται από το Α.Τ. Πολυνερίου Γρεβενών.

Τι ποινή αντιμετωπίζουν

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των αγνώστων που πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερα άλογα στην περιοχή Χελιμόδι της Σαμαρίνας Γρεβενών είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Σε περίπτωση που οι αρχές φθάσουν στη σύλληψή τους, οι δράστες είναι αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα και ποινή φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, η θανάτωση ή βασανισμός ζώου, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου), εκούσιου τραυματισμού (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), κυνομαχιών και κάθε είδους μάχης μεταξύ ζώων, κτηνοβασίας, σεξουαλικής κακοποίησης ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη, ή εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων, συνιστά κακούργημα και ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ και παράλληλα του επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και για κάθε περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα