“Φρούριο” το Νέο Ηράκλειο για την αποτροπή επεισοδίων

Διαβάζεται σε 4'
Παρατεταγμένοι αστυνομικοί
Αστυνομικοί EUROKINISSI

Η Αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις για λόγους ασφαλείας στο Νέο Ηράκλειο. Αυστηρά μέτρα με την συμμετοχή 2.000 αστυνομικών. Σε επιφυλακή ο “ΑΙΑΝΤΑΣ”.

“Δρακόντεια” τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στο Νέο Ηράκλειο για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων και συμπλοκών μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών, που έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις στην περιοχή. Οι αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στις έξι το απόγευμα στον ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου και οι ακροδεξιοί μισή ώρα μετά, στο σημείο δολοφονίας του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φοντούλη πριν 10 χρόνια, επί της Λ. Ηρακλείου 420.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις για λόγους ασφαλείας στην περιοχή, ωστόσο και οι δύο πλευρές προτίθενται να πραγματοποιήσουν τις συγκεντρώσεις τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν εκπονηθεί πολύ αυστηρά μέτρα με την συμμετοχή περίπου 2.000 αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, την τοποθέτηση διμοιριών ανάμεσα στις δύο πλευρές, την συνδρομή του υδροβόλου οχήματος “ΑΙΑΝΤΑΣ” και την επιτήρηση από αέρος του σημείου με ελικόπτερο και drone που θα μεταδίδει εικόνες σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Παράλληλα, εδώ και ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Europol και Interpol είχε ενημερώσει τις Αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για το κάλεσμα και την πρόσκληση ακροδεξιών και έως τώρα η μόνη χώρα που είχε σχετικές πληροφορίες και απάντησε στις ελληνικές Αρχές ήταν η Ιταλία, όπου είχαν την πληροφορία πως σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο γεγονός 12-13 οργανωμένοι ακροδεξιοί.

Τελικά, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε 21 Ιταλούς ακροδεξιούς, μέλη της οργάνωσης “CasaPound Italia”, τους οποίους χθες το βράδυ συνέλαβε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” ως άτομα που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας και ανεπιθύμητοι και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί όλες οι πύλες εισόδου της χώρας, ώστε οι τοπικές Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση και εφόσον αντιληφθούν την απόπειρα υπόπτων ατόμων, τυχόν ακροδεξιών και ακροαριστερών να εισέλθουν στη χώρα, να αποτραπεί η είσοδός τους.

Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την απόλυτη στεγανότητα, ωστόσο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κρίνουν ότι η σύλληψη των 21 Ιταλών βοηθά και στον παραδειγματισμό και την αποτροπή όσων τυχόν δοκιμάσουν έστω και μόνοι τους και όχι σε ομάδες να εισέλθουν στη χώρα.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον τραυματισμό της 16χρονης

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για τον βαρύ τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Η πιο βασική κατάθεση είναι αυτή του ίδιου του θύματος που αναμένεται, καθώς έως τώρα δεν έχει καταστεί εφικτή εξαιτίας της κλινικής της κατάστασης, είναι αυτή όμως που ίσως φωτίσει περισσότερο τις συνθήκες τραυματισμού της ανήλικης.

Μέχρι τότε, συνεχίζεται η συλλογή βιντεοληπτικών υλικών και καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων. Από την έως τώρα εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν φαίνεται να προκύπτει επαφή αστυνομικών με την 16χρονη την στιγμή του τραυματισμού της, ωστόσο φαίνεται να είναι ανάμεσα στο πλήθος και ξαφνικά να πέφτει. Αρχικά σπεύδουν πολίτες να της δώσουν τις Πρώτες Βοήθειες και στη συνέχεια όταν πλησιάζουν αστυνομικοί, προσπαθούν και εκείνοι να της δώσουν τις Πρώτες Βοήθειες μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Αυτό που δεν είναι ευκρινές από τα βιντεοληπτικά υλικά ακόμη είναι αν προηγείται κάποιο αντικείμενο που να την χτυπάει στο πίσω μέρος του κεφαλιού της ή αν την στιγμή που υποχωρεί απότομα το πλήθος παρασύρεται και πέφτει κάτω. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση στο θύμα προκύπτει το συμπέρασμα ότι το τραύμα της έχει προκληθεί από αμβλεία επιφάνεια, που μπορεί να είναι και αντικείμενο και το κράσπεδο.

Σε κάθε περίπτωση η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι έμπειροι αστυνομικοί που την έχουν αναλάβει δεν προκαταλαμβάνουν τίποτα και δεν εξαιρούν καμία πιθανότητα μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα