Γαύδος: Συναγερμός για αγνοούμενο Γερμανό – Σε εξέλιξη έρευνες

Διαβάζεται σε 2'
Γαύδος (Φωτογραφία αρχείου)
Γαύδος (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό ενός Γερμανού που ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Γαύδο.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαύδο, για τον εντοπισμό ενός άνδρα με καταγωγή από τη Γερμανία, που την τελευταία δεκαετία μένει μόνιμα στο νησί.

Πρόκειται για τον Nills, Γερμανικής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων δεν εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (12/08) στην καντίνα που εργάζεται στην περιοχή του Αη Γιάννη. Αμέσως άνθρωποι που τον γνωρίζουν πήγαν στο παλιό σπίτι που μένει, πάνω από τον οικισμό του Αη Γιάννη, βρήκαν το φαγητό του που δεν το είχε καταναλώσει, αλλά κανένα ίχνος του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η πυροσβεστική, άνθρωποι του Δήμου Γαύδου, αλλά και κατασκηνωτές που ζουν στο νησί οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες στα μονοπάτια της περιοχής χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Στο νησί βρίσκεται γνωστός εφοπλιστής, ο οποίος όπως ενημέρωσε, θα διαθέσει το ελικόπτερο του για να συνδράμει στις έρευνες.

Αμεσα το ελικόπτερο του εφοπλιστή πραγματοποίησε δύο κύκλους αναζήτησης στο νησί, με έμφαση στις σταθερές διαδρομές που ακολουθούσε καθημερινά ο αγνούμενος. Στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία συμμετείχε στην από αέρος αναζήτηση του Γερμανού. Παρά το γεγονός ότι οι πτήσεις έγιναν πολύ χαμηλά, εξονυχιστικά και με εξαιρετική ορατότητα, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ο Nills.

Στις έρευνες συμμετέχουν η δήμαρχος του νησιού με προσωπικό του Δήμου, αστυνομικοί και πολίτες. Προς το παρόν, επικεντρώνονται σε χερσαίο σημείο, αλλά αν κριθεί απαραίτητο, θα επεκταθούν και στην θάλασσα.

Για την εξαφάνιση του 50χρονου βγήκε και σχετική ανακοίνωση σε ομάδα φίλων της Γαύδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι γνωρίζουν τον Nills λένε πως αντίστοιχο περιστατικό έχει συμβεί και στο παρελθόν και εύχονται να έχουν σύντομα νέα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα