Γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Τι δεν λειτουργεί την Πέμπτη

Γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Τι δεν λειτουργεί την Πέμπτη
Απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά των μέτρων λιτότητας που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, Αθήνα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων να αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση.

Το γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλου, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου και να συμπορευτεί με τους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς) και τους άλλους φορείς που πλήττονται από το νέο Ασφαλιστικό.

“Να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση για να διεκδικήσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού που η κυβέρνηση πάει να το λύσει με δημοσιονομικές πρακτικές. Δεν γίνεται να μπουν στο ίδιο ταμείο οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09.00 έως τις 21.00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 08.30 και αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 09.30). Θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα εργαστούν από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι σε Προαστιακό και ΟΣΕ. Το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχοντας αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, αποφάσισε νέα απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ κάνει λόγο για “αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης”.

Στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.

“Να νεκρώσουν τα πάντα την Πέμπτη” καλεί τους εργαζόμενους ο Κουτσούμπας

“Είναι πάρα πολύ σημαντικό την Πέμπτη στην απεργία να ‘νεκρώσουν τα πάντα’, να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας και των άλλων πόλεων με διαδηλωτές-απεργούς, να δυναμώσουν και τα μπλόκα των αγροτών, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είναι αυτοί που έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους”, τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Ερωτηθείς αν θα αντέξει η κυβέρνηση στην πίεση που υφίσταται εξαιτίας των κοινωνικών αντιδράσεων, είπε ότι “εκείνα που πρέπει να αντέξουν είναι τα λαϊκά μπλόκα με προοπτική, μιας και είναι στην αιχμή τώρα το Ασφαλιστικό, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα, να μην έλθει καν στην Βουλή”.

Σε ότι αφορά τα περί “ακραίων στοιχείων” στα αγροτικά μπλόκα, είπε ότι το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι σε κάποια μπλόκα “έχουν παρεισφρύσει και ναζί, σε άλλα υπάρχουν και αναρχοαυτόνομοι”, επισημαίνοντας, στην συνέχεια ότι “δεν είναι αυτό το κυρίαρχο στοιχείο”.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, “δεν είναι ακραία επιλογή το κλείσιμο των δρόμων”. Το οργανωμένο κίνημα έχει εμπειρία οργάνωσης αγώνων και λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι μορφές πάλης που προκρίνονται και αποφασίζονται στα όργανα του κινήματος “δεν είναι τυχοδιωκτικές ενέργειες” σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την κυβέρνηση “μέρος αυτού του συστήματος”, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, αλλά και ιδανικά και αξίες, και έσπειραν ψεύτικες ελπίδες έξω από οποιοδήποτε σχέδιο αλλαγών”. “Διαχειρίζονται αυτό το σύστημα με τα χειρότερα μέτρα και χωρίς καμία αλλαγή του προϋπάρχοντος οικοδομήματος”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα