Για υποκίνηση βίας κατηγορείται παράνομος ιμάμης στα Χανιά

Διαβάζεται σε 1'
Ιμάμης
Ιμάμης (φωτο αρχείιου) iStock

39χρονος Αιγύπτιος που κήρυττε σε παράνομο τζαμί στα Χανιά, φέρεται σύμφωνα με την ΕΛΑΣ να δόξαζε μέσω των social media τις ενέργειες της δύναμης κρούσης της Χαμας, Αλ Κασάμ, να έβριζε το Ισραήλ και την Ελλάδα και να καλούσε σε αντίποινα και τζιχάντ τους μουσουλμάνους

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου Αιγύπτιου στα Χανιά, διότι, σύμφωνα με τις αρχές, σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, ο 39χρονος Αιγύπτιος που κήρυττε σε παράνομο τζαμί στα Χανιά, φέρεται, μέσω των social media να δόξαζε τις ενέργειες της δύναμης κρούσης της Χαμας, Αλ Κασάμ, να έβριζε το Ισραήλ και την Ελλάδα και να καλούσε σε αντίποινα και τζιχάντ τους μουσουλμάνους για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Ο κατηγορούμενος ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια και είχε άδεια παραμονής για εργασία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα