Γιάννης Διακογιάννης: Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση με την κόρη του Ρίκα Βαγιάνη

Γιάννης Διακογιάννης: Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση με την κόρη του Ρίκα Βαγιάνη
Γιάννης Διακογιάννης - Ρίκα Βαγιάνη Youtube / @TheGRStars

Ένα σπάνιο βίντεο, από όταν ο Γιάννης Διακογιάννης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Πάντα ν' ανταμώνουμε" της κόρης του, Ρίκας Βαγιάνη. Πώς προέκυψε το επώνυμό της.

Θλίψη προκάλεσε στον χώρο της δημοσιογραφίας, και όχι μόνο, ο θάνατος του Γιάννη Διακογιάννη σε ηλικία 91 ετών.

Ο Γιάννης Διακογιάννης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της αθλητικής δημοσιογραφίας, με εμβληματική προσφορά σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ διαμόρφωσε το χώρο και δίδαξε τα μυστικά του σε χιλιάδες συναδέλφους του.

Η δημοσιογραφική καριέρα του υπήρξε μακρά και πλούσια, ενώ είναι γεμάτη από σημεία – σταθμούς, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Γιάννης Διακογιάννης υπήρξε νυμφευμένος με τη Βαρβάρα Δράκου, υιοθετώντας την κόρη της (από το γάμο με το δημοσιογράφο Οδυσσέα Ζούλα), την αείμνηστη Ρίκα Βαγιάνη.

Οι δυο τους είχαν άριστη σχέση και πολύ μεγάλη αγάπη μεταξύ τους. Ο Γιάννης Διακογιάννης τη μεγάλωσε σαν βιολογική του κόρη, ενώ η Ρίκα Βαγιάνη μιλούσε δημόσια για εκείνον με τα καλύτερα λόγια και έδειχνε πόσο πολύ τον αγαπούσε με την πρώτη ευκαιρία.

Πώς προέκυψε το επίθετο Βαγιάνη

Μάλιστα, κάτι που ίσως μην γνωρίζουν πολλοί, είναι πως το επώνυμο της Ρίκας προήλθε από τα ονόματα της μητέρας της (Βαρβάρας) και του Γιάννη Διακογιάννη, που ήταν ο δεύτερος σύζυγός της. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Μαρίκα Ζούλα.

Η τελευταία κοινή τηλεοπτική τους εμφάνιση

Ήταν Ιούλιος του 2014, όταν ο μεγάλος αθλητικογράφος Γιάννης Διακογιάννης εμφανιζόταν στην εκπομπή της ΕΡΤ (τότε ΝΕΡΙΤ) μαζί με την θετή του και αγαπημένη του κόρη Ρίκα Βαγιάνη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, τον Αύγουστο του 2018 από καρκίνο.

Στις 12 Ιουλίου 2014, ο Γιάννης Διακογιάννης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Πάντα ν’ ανταμώνουμε”, την οποία παρουσίαζε η κόρη του μαζί με τον Θανάση Αλευρά.

Αυτή ήταν μια από τις τελευταίες τους, αν όχι την τελευταία τους, κοινή τηλεοπτική εμφάνιση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα