Γιάννης Μοίρας: Όχι στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας

Γιάννης Μοίρας: Όχι στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, από φορείς και κάτοικους της πόλης, οι οποίοι ζητούν την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής, που αρχίζει στις 20 Απριλίου εκτός περιοχής. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Ευρωκίνηση

Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους προκαλεί η απόφαση να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό. Τι δήλωσε ο γραμματέας των ΑΝΕΛ που βρέθηκα στο σημείο το πρωί της Πέμπτης

Φορείς και κάτοικοι του Δήμου Κορυδαλλού συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού διαμαρτυρόμενοι για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή τους. Η πολύκροτη δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου και φαίνεται πως αντιδράσεις προκαλεί ο χώρος διεξαγωγής της.

Παράλληλα οι κάτοικοι επανέφεραν το πάγιο αίτημά τους για μεταφορά του σωφρονιστικού ιδρύματος από τον Κορυδαλλό, ζήτημα που βρίσκει σύμφωνο και του πολίτες που διαμένουν στις γύρω περιοχές.

Διαβάστε ακόμη: Φορείς της πόλης και αντιφασιστικές οργανώσεις αντιδρούν στη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Μαζί με κατοίκους και φορείς βρέθηκε και αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ αποτελούμενη από τον γραμματέα του Κινήματος Γιάννη Μοίρα (και περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά), τον Ελπιδοφόρο Νικολόπουλο εκ μέρους της Νεολαίας και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Β’ Πειραιά.

Απευθυνόμενος σε κατοίκους αλλά και σε εκπροσώπους του Τύπου που κάλυπταν δημοσιογραφικά τη συγκέντρωση, ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δήλωσε: «Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε μία Περιφέρεια, τις γειτονιές της Β’ Πειραιά, η οποία έχει σημαδευτεί από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και την παρουσία και τη δράση της οργάνωσης των νεοναζί, είναι κάτι το οποίο πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί. Επίσης η ύπαρξη συμπλέγματος φυλακών σε μία πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή όπου υπάρχουν σχολεία, νοικοκυριά, οικογένειες, και καταστήματα αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα, για το οποίο πρέπει όλοι μας να στέρξουμε με ενδιαφέρον, μέχρι να δοθεί επιτέλους η οριστική του λύση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα