“Γιατί να ξέρεις πως (μετά τον Άδωνι), εσένα θα μηνύσω”

“Γιατί να ξέρεις πως (μετά τον Άδωνι), εσένα θα μηνύσω”

Το τραγούδι της αιθαλομίχλης από τους αναγνώστες του NEWS 247. Από τα σχόλια των αναγνωστών, φτάσαμε στο στούντιο! Ακούστε το τελικό αποτέλεσμα (Ηχητικό)

Τι γίνεται όταν οι αναγνώστες συνεργάζονται αρμονικά για να σχολιάσουν την αιθαλομίχλη; Ένα τραγούδι που θα το ζήλευε και ο Μπαγιαντέρας. Ναι, σωστά διαβάσατε.

Οι αναγνώστες μας άρχισαν να σχολιάζουν εύστοχα και ποιητικά τη δωρεάν παροχή ρεύματος τις μέρες που η αιθαλομίχλη θα βαράει κόκκινο. Ή αλλιώς, το μέτρο που ανακοινώθηκε από τον υπουργό περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη.

Τα σχόλια στην ανάρτηση της είδησης πήραν φωτιά και ορισμένοι “συντονίστηκαν” αρμονικά και ηχογράφησαν με αυτοσχέδιο τρόπο, σε δική τους ηχογράφηση, ένα τραγούδι για το “ντουμάνι” της αιθαλομίχλης.

Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι:

 

Καθόλου τυχαίο το ότι το σχόλιο του “Μεταφραστή” έλαβε 88 θετικές ψήφους. Και βρήκε και ανταπόκριση μάλιστα. Ιδού:

Έτοιμο το παρεάκι και η κομπανία.

Δεν ήθελε πολύ, ο “Μεταφραστής” πήρε φόρα και έκανε μια πρώτη ηχογράφηση που την ανέβασε στο Youtube. Σε πρώτη φάση θύμιζε τις “σπιτικές” ηχογραφήσεις του Παύλου Σιδηρόπουλου. Καθόλου κακό, αλλά χρειαζόταν και μουσικούς για να ολοκληρώσει το έργο.

Κάπως έτσι, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μουσικούς και καλέσαμε τους εμπνευστές του “Ντουμανιού” στο στούντιο του NEWS 247 για να υλοποιήσουν και να ηχογραφήσουν το κομμάτι τους

Οι στίχοι του τραγουδιού:

“Βάλτε φωτιές στο μαχαλά, να φτιάξουμε ντουμάνι,

ν’ανάψω το ερ-κοντίσιον, τζάμπα να με ζεστάνει”.

Το δεύτερο τετράστιχο:

“Τα σωματίδια μετρούν, κι από το άγχος λιώνω,

γιατί αν είναι λιγοστά, με βλέπω να παγώνω”.

Και το ρεφρέν:

Κι’ άμα μας πνίξουν οι καπνοί, με τούτο το φιρμάνι

μέσα στο σπίτι το ζεστό (μανάρα μου), θα βγάλεις το φουστάνι.

Μανιάτη πρόσεχε καλά, μην τύχει κι’ αρρωστήσω

γιατί να ξέρεις πως (μετά τον Άδωνι), εσένα θα μηνύσω”.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος αποσκοπούσε στον περιορισμό της χρήσης τζακιού. Το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται για τις ημέρες που τα αιωρούμενα σωματίδια θα ξεπερνούν το όριο του 150 mg/ m3 και θα υπολογίζεται για διπλάσιες ημέρες από όσες καταγράφονται οι υπερβάσεις.

Η αρχική λεζάντα των παιδιών στην ανάρτηση τους στο Youtube ήταν η εξής:

“Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν συνεργατικά, σε μια συζήτηση που έγινε για την μπαρούφα που πέταξε ο υπουργός της τρόικας Μανιάτης, πως δήθεν, όταν η αιθαλομίχλη ξεπερνά ένα κάποιο όριο, τότε το ηλεκτρικό ρεύμα θα παρέχεται τσάμπα…

(Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι…)”

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το thread της συζήτησης

Και σχόλιο στο σχόλιο, φτάσαμε εδώ, γελώντας και διασκεδάζοντας με τα χάλια μας. Ακούστε και μοιραστείτε ελεύθερα το τελικό αποτέλεσμα:

 

Και για όσους έχουν αμφιβολίες, το κομμάτι ηχογραφήθηκε στο Feedback Sound Studio. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους αναγνώστες μας και όσους βοήθησαν για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα