Gigabyte U60

Gigabyte U60

O νέος υπερφορητός υπολογιστής της Gigabyte δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις επιδόσεις ενός συμβατικού επαγγελματικού laptop

O νέος υπερφορητός υπολογιστής της Gigabyte δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις επιδόσεις ενός συμβατικού επαγγελματικού laptopΟι φορητοί υπολογιστές φαίνεται να κερδίζουν κατά κράτος τους επιτραπέζιους στις προτιμήσεις των οικιακών χρηστών όπως και των επαγγελματιών. Ιδιαίτερη ανάπτυξη πάντως παρουσιάζουν και οι υπερφορητοί προσωπικοί υπολογιστές (Ultra Mobile Personal Computers – UPMC), οι οποίοι διαθέτουν τις απαραίτητες λειτουργίες ενός φορητού υπολογιστή με πολύ όμως μικρότερο όγκο και βάρος.



Ακολουθώντας το παράδειγμα της Fujitsu – Siemens και της Sony, η Gigabyte κυκλοφόρησε το δικό της UPMC με την ονομασία U60, το οποίο απευθύνεται στους επαγγελματίες εν κινήσει.




Επιδόσεις



Μπορεί να διαθέτει επεξεργαστή του ενός gigahertz και μνήμη 768MB αλλά φορτώνει χωρίς καμία καθυστέρηση τα Windows Vista ή την έκδοση Professional έκδοση των Windows XP καθώς και την τελευταία έκδοση του Microsoft Office.



To να «ανοίξεις» και να επεξεργαστείς» ένα αρχείο Word ή Excel γίνεται παιχνιδάκι, ακόμη και στα όρθια, χάρη στην ικανοποιητικών διαστάσεων οθόνη του, των 6.5 ινστών – με μέγιστη ανάλυση 800×480 – καθώς και στο συρόμενο, άκρως εργονομικό, σπαστό QWERTY πληκτρολόγιο του, το οποίο για πρώτη φορά εμφανίζεται σε φορητούς υπολογιστές. Εναλλακτικά, για περιήγηση στο διαδίκτυο, τη σύνταξη πρόχειρων σημειώσεων ή τη χρήση του ενσωματωμένου GPS στο αυτοκίνητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραφίδα που το συνοδεύει ή το ενσωματωμένο touchpad. Επιπλέον, το U60 ενσωματώνει σκληρό δίσκο των 30GB έως 80GB ο οποίος είναι υπέρ αρκετός για την αποθήκευση όλων των ειδών αρχείων.




Συνδεσιμότητα



Από πλευρά συνδεσιμότητας, το UTMC της Gigabyte διαθέτει 2 εξαιρετικά χρηστικές θύρες USB και υποστήριξη Bluetooth 2.0 +EDR για ασφαλή σύνδεση περιφερειακών όπως εκτυπωτή, scanner ακόμη και πληκτρολογίου ή mouse για περισσότερη εργονομία στη χρήση του εντός γραφείου. Σ’ αυτό μπορεί να βοηθήσει και η σύνδεση δεύτερης οθόνης μέσω της ενσωματωμένης θύρας VGA.



Η σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να επιτευχθεί μέσω του ενσωματωμένου WiFi 802.11b/g. Πάντως, λάμπει διά της απουσίας της η υποστήριξη HSDPA ή ακόμα και απλής 3G σύνδεσης. Παρόλα αυτά, τέτοια σύνδεση μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας μία από τις USB θύρες και ενός HSDPA USB modem, το οποίο προσφέρετε δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αφού βέβαια προμηθευτείτε ένα από τα πακέτα ασύρματης δικτύωσης.




Διάθεση και τιμή



Το U60 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και η τιμή του ξεκινά από τα 640 ευρώ περίπου




Βίντεο



Δείτε την παρουσίαση του U60 στη διεθνή έκθεση CEBIT 2007 στο βίντεο που ακολουθεί




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα