Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Η 43χρονη τα είχε κάνει όλα σωστά, αλλά δεν σώθηκε

Διαβάζεται σε 5'
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα INTIME NEWS

Εφιαλτικές στιγμές ζούσε η 43χρονη σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων που σήμερα περιγράφουν τις σκηνές βίας που είχαν πέσει στην αντίληψή τους.

Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως γύρω από τα όσα προηγήθηκαν της γυναικοκτονίας της 43χρονης στη Σαλαμίνα.

Πρόκειται για μία ακόμα γυναίκα που πέφτει θύμα από το “χέρι” του συντρόφου της στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η 43χρονη είχε προσπαθήσει να κάνει ό,τι μπορούσε για να γλιτώσει τον εαυτό της και το 15 ετών παιδί της.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (2/12) η γυναίκα είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας και είχε υποβάλλει έγκληση εις βάρος του 70χρονου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση. Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί της πρότειναν να εγκαταστήσει την εφαρμογή panic button στο κινητό της και να την ενεργοποιήσει σε περίπτωση που βρεθεί ξανά σε κίνδυνο, και εκείνη το έπραξε.

Παράλληλα, την παρότρυναν να μην επιστρέψει στο σπίτι όπου διέμενε με τον 70χρονο και να βρει αλλού κατοικία, κάτι που επίσης έκανε, βρίσκοντας καταφύγιο στο σπίτι της μητέρας της στην περιοχή Αμπελάκια.

Η δολοφονημένη φαίνεται πως ακολούθησε όλες τις οδηγίες των αρχών για να προστατευθεί, όμως δεν ήταν αρκετές για να παραμείνει ζωντανή.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες ομολογούν πως τα περιστατικά βίας του 70χρονου κατά της 43χρονης ήταν επαναλαμβανόμενα.

Γείτονας υποστηρίζει ότι είδε τον 71χρονο και χθες έξω από το σπίτι του – “Τον φοβόμασταν”

Η 43χρονη φαίνεται πως ζούσε έναν εφιάλτη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων που σήμερα περιγράφουν τις σκηνές βίας που είχαν πέσει στην αντίληψή τους. Ωστόσο, κανένας από αυτούς δεν είχε προχωρήσει σε κάποια καταγγελία.

Μιλώντας στο Mega, ένας γείτονας του ζευγαριού χαρακτήρισε τον δράστη “παράξενο”, λέγοντας ότι ο τον φοβόταν. Παράλληλα, περιέγραψε και το άγριο επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα ο δράστης να σπάσει το πόδι της 43χρονης.

«Άκουσα φασαρία από το σπίτι τους και βγήκα έξω κάποια στιγμή. Στην αρχή νόμιζα πως φωνάζουν κάποια πιτσιρίκια και μετά κατάλαβα πως ερχόταν από το σπίτι της Γεωργίας. Η κοπέλα φώναζε, πόναγε, μάλλον την χτυπούσε αυτός και της έλεγε βαριές κουβέντες. Μετά από το ξύλο, της πήρε το αμάξι και το κινητό. Εκείνη φώναζε για το κινητό που μάλλον το ήθελε για να πάρει τηλέφωνο τη μάνα της, να πάρει κάποιον για βοήθεια», είπε αρχικά, και στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που ο δράστης έφυγε και επέστρεψε σπάζοντας το πόδι της γυναίκας:

«Έφυγε αυτός προς την πόλη και μετά από ένα τέταρτο ξαναγύρισε και άρχισε ξανά η φασαρία και εκεί άκουσα την κοπέλα που φώναξε “αχ” και εκεί πρέπει να της έσπασε το πόδι. Άκουγα το παιδί που φώναζε, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε. Μου είπαν ότι άκουσαν το παιδί να κλαίει, πριν αυτός γυρίσει και της σπάσει το πόδι. Έφυγε εκείνος και εκείνη είπε στο παιδί για να το ηρεμήσει να πάνε στην παραλία. Αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά βήματα, ξαναγύρισε πίσω, πόναγε. Δεν λύγισε το πόδι της, ήταν ζεστό ακόμα. Μετά από ώρα ήρθε η μητέρα της και την πήρε και έφυγαν. Αυτός ήρθε, παραβίασε το παράθυρο και τον είδα στον δρόμο που είχε πάρει μια μαύρη σακούλα με ρούχα και κρατούσε κάτι πουκάμισα».

«Το Σάββατο το πρωί είδα την κοπέλα με το πι, εάν δεν κάνω λάθος είχε έρθει με την μαμά της να πάρει κάποια πράματα. Αυτός ήταν στην περιοχή, μπήκε στο κτήμα από την πίσω πλευρά. Η μάνα της ήταν εδώ. Ήταν και το μικρό μαζί. Πρόλαβαν και έφυγαν από το σπίτι», πρόσθεσε ο γείτονας.

«Τον έβλεπα κάθε μέρα. Εμείς ένα “γεια” είχαμε πει μόνο. Πιο πολύ είχε ανοιχτεί σε έναν ηλεκτρολόγο στη γειτονιά. Φωνές ακούγαμε και τέσσερις φορές την εβδομάδα. Γινόταν συνέχεια φασαρία. Τελευταία φορά που τον είδα, ήταν χθες. Τον είδα το μεσημέρι. Ο άνθρωπος αυτός ήταν λίγο παράξενος, τσακωνόταν συνέχεια. Τον φοβόμασταν», είπε.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Η τελευταία πράξη του δράματος όμως γράφτηκε το πρωί της Τρίτης (05/12) όταν ο 70χρονος εμφανίστηκε το πρωί στην αυλή του σπιτιού της μητέρας της, της φώναζε και όταν εμφανίστηκε εκείνη πίσω από την πόρτα που είχε τζάμι, την είδε και πυροβόλησε απ’ έξω δύο φορές εναντίον της, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα στην κοιλιά και το στήθος και αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Περίοικοι άκουσαν τις έντονες φωνές από τσακωμό και στη συνέχεια τους πυροβολισμούς και κάλεσαν την Αστυνομία.

Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο κάλυκες.

Το θύμα ήταν διαζευγμένη και μητέρα ενός 15χρονου αγοριού από τον προηγούμενο γάμο της και ζούσε με τον 70χρονο και τον γιο της σε οικία στην Κακή Βίγλα Σαλαμίνας, ενώ είχαν σχέση τα τελευταία 7 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα