Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Δίωξη για τρία κακουργήματα στους δύο δράστες

Διαβάζεται σε 3'
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Δίωξη για τρία κακουργήματα στους δύο δράστες
INTIME

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου βρίσκονται αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη. Ο σύντροφος της 41χρονης και ο σεσημασμένος φίλος του, θα οδηγηθούν αύριο, Τετάρτη (10/01) στον 4ο τακτικό ανακριτή.

Το ειδεχθές έγκλημα, ομολόγησε φίλος του 39χρονου συντρόφου της εγκύου, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε δύσβατη δασώδη περιοχή ανάμεσα στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής και την Τρίγλια.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησαν στους δύο δράστες

Συντριπτικά φέρεται να είναι τα στοιχεία και τα ευρήματα τα οποία έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία από συνομιλίες και δακτυλικά αποτυπώματα. Μάλιστα, από κάμερα ασφαλείας φέρεται να υπάρχει βίντεο στο οποίο οι δύο άντρες μεταφέρουν τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα και με τα όσα φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ο 34χρονος, ο φίλος του 39χρονου, οι δύο τους κατέστρωσαν σχέδιο «σκηνοθετημένης ληστείας»  σε βάρος της 41χρονης εγκύου ώστε να την ακινητοποιήσουν και να μεταβούν ακολούθως στο πατρικό της σπίτι απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 7 με 8 χιλιάδων ευρώ από τους γονείς της.

Το σχέδιο φέρεται να είχε εξυφάνει ο 39χρονος σύντροφος της δολοφονηθείσας προκειμένου να πείσει τον 34χρονο φίλο του να διαπράξουν το έγκλημα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος φέρεται να είπε σε αστυνομικούς ότι ήταν αυτός ο οποίος περίμενε το ζευγάρι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου μέσα στο διαμέρισμα με κλειστά τα φώτα και όταν μπήκαν μέσα, εκείνος ακινητοποίησε την 41χρονη, την έδεσε και τη φίμωσε και την οδήγησε στο κρεβάτι και στη συνέχεια φέρεται να αποχώρησε από το διαμέρισμα.

Λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε από τον 39χρονο ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Την έβαλαν σε ένα μπαούλο και την μετέφεραν σε ερημική και δύσβατη περιοχή, στο Μονοπήγαδο της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών του δήμου Θέρμης, εκεί όπου βρέθηκε και η σορός της.Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 39χρονου, ο ίδιος αρνείται μέχρι στιγμής τις κατηγορίες.

Σοκάρουν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας

Η σορός της άτυχης γυναίκας φέρει τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων, όπου φαίνεται πως δέχτηκε τρία χτυπήματα με μαχαίρι κουζίνας, τα οποία προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Από τη μακροσκοπική εξέταση της σορού, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο από τη μέση τραχηλική χώρα δεξιά έως την αυχενική μοίρα και ένα τραύμα στην αριστερή μέση τραχηλική χώρα.

Τα πορίσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, όπως επίσης οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να περιληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συντρόφου και του φίλου του, με την οποία οδηγούνται στην εισαγγελική Αρχή. Η δικογραφία τούς καταλογίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία, της διακοπής κύησης, της ληστείας κατά συναυτουργία (κατηγορούνται ότι πήραν 80 ευρώ που είχε πάνω η γυναίκα) και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα