Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ομολόγησε ο δράστης – Τι υποστήριξε

Διαβάζεται σε 2'
ΕΛ.ΑΣ
Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ (φωτογραφία αρχείου) (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Ο 81χρονος δράστης της ένατης γυναικοκτονίας στη χώρα μας για το 2024 ομολόγησε την πράξη του κατά την κατάθεσή του στις Αρχές. Όσα ισχυρίστηκε.

Στην κυνική ομολογία της δολοφονίας της 73χρονης συζύγου του προχώρησε ο 81χρονος από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως “την σκότωσε, γιατί ήθελε να τον κλείσει στο τρελάδικο”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, κατά την κατάθεσή του ηλικιωμένου στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε εντός του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος και κατόπιν συγκατάθεσης του ιατρικού προσωπικού, ο 81χρονος δήλωσε πως το πρωί της Παρασκευής (21/6) καυγάδισαν με την 73χρονη για το θέμα των φαρμάκων που έπαιρνε με συνταγή ιδιώτη ψυχίατρου.

Ο 81χρονος, όπως ισχυρίστηκε, δεν ήθελε να παίρνει τα εν λόγω φάρμακα και κατά τη διάρκεια του καυγά, άρπαξε το μαχαίρι από την κουζίνα, όπου βρίσκονταν με τη γυναίκα του, και τη σκότωσε. Στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι την έσφαξε.

“Ήθελε να με κλείσει στο.. τρελάδικο, θόλωσα και γι’ αυτό την σκότωσα. Είχε ζητήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου να με εξετάσει ψυχίατρος και στη συνέχεια μου έφεραν έναν και μου έδωσε χάπια”, είπε μεταξύ άλλων ο ηλικιωμένος που κατέσφαξε την γυναίκα του με 12 μαχαιριές, σύμφωνα και με τη διαπίστωση του ιατροδικαστή, Νίκου Κιφνίδης που έκανε την αυτοψία στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, πριν από περίπου 15 μέρες είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές για παράβαση του νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του εγγονού του.

Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί γιατί κατά τη διάρκεια καυγά τον χτύπησε με το μπαστούνι. Ο 81χρονος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα. Τότε η σύζυγός και η κόρη του ζήτησαν μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του Α.Τ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης τη ψυχιατρική του εξέταση. Όμως ο Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα